Скопие. 43-мата депутати на опозиционната ВМРО-ДПМНЕ поставиха подписите си под

...
Скопие. 43-мата депутати на опозиционната ВМРО-ДПМНЕ поставиха подписите си под
Коментари Харесай

„Телма“ : ВМРО-ДПМНЕ внесе резолюцията за „червените линии“ в преговорите с България в парламента

Скопие. 43-мата депутати на опозиционната ВМРО-ДПМНЕ сложиха подписите си под Резолюцията за слагане на „ червени линии “ в договарянията сред София и Скопие. Народните представители приканиха сътрудниците си да се подпишат и да поддържат документа в зала. За да бъде призната, резолюцията би трябвало да получи нормално болшинство от 61 гласа в 120-местното заседание, оповестява скопският ефирен канал „ Телма “ .

„ Тази резолюция заслужава необятна поддръжка и консенсус, в случай че не е преднамерена тактичност на съдружните сътрудници СДСМ и ДСИ, едната да поддържа декларативно, а другата да попречва процедурно и всъщност. Ето за какво настояваме през днешния ден народните представители да слагат своите подписи върху резолюцията, тъй че тя да придобие по-голяма тежест “, споделят от Вътрешна македонска революционна организация ДПМНЕ

Резолюцията беше подкрепена от най-голямата ръководеща партия СДСМ и по-малките партии от македонския политически блок, ЛДП и Левицата, Демократически съюз, ДОМ и Социалистическата партия.Парламентарната група на Алианса на албанците-Алтернатива ще разгласи формалната позиция по резолюцията на следващия ден. ДСИ изисква промяна на текста с присъединяване на всички партии.

Резолюцията предлага договарянията да се водят на равни начала, македонският език и еднаквост да имат своя лична пространствена и времева последователност, да се зачита абсолютно свободно изразената воля на македонския народ, македонската еднаквост да черпи своята легитимност многовековни обичаи, както и да се ползват позитивните и общоприети интернационалните конвенции и заявления на Организация на обединените нации за правото на самоопределяне.

Превод и редакция: Иван Христов
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР