Скокът в температурите притеснява ген. Мутафчийски не по-малко от опциите

...
Скокът в температурите притеснява ген. Мутафчийски не по-малко от опциите
Коментари Харесай

Мутафчийски: Може би сме единствената държава в Европа, в която има такова движение по улиците

Скокът в температурите тормози ген. Мутафчийски не по-малко от вариантите за скупчване на огромни тълпи от хора край църквите за идните празници. В студиото на  " Панорама "  шефът на Националния действен щаб против ковид предвижда, че

Хубавото време ще предизвика доста хора да не помнят инстинктите си за самозапазване

И да излязат на открито.  " Ние може би сме единствената страна в Европа, в която има такова придвижване по улиците. Навсякъде градовете са пусти, в България - все по-пълни. ", сподели той.

Докато до преди три седмици сме били пример за цяла Европа, в този момент сме на път сами да провалим всичко, предизвести генералът. Според него досегашните ограничения дават резултат, тъй като главната им цел е била да се държи невисок % на инфектирани, с цел да може здравната система да поеме болните. „ При нас не се взимат такива тежки решения, каквито се взимат в други страни, кой да бъде интубиран и кой - не. Тестовете сигурно няма да решат казуса. Това е нова болест, която не може да се мери с аршините на старите епидемии. При този вирус има доста неясноти. Все повече вървят научни известия за резаразяване на хора, построили имунитет.

Всъщност от Корея и от Китай от ден на ден има известия за такива резаразявания

Обясни Мутафчийски.В ефира на БНТ генералът съобщи, че към момента не е ясно по какъв начин ще се държи COVID19 при по-топло и изсъхнало време, само че се чака варианта да остане непокътнат.

Източник: Новите родители
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР