Скок в цената на такситата. Браншът настоява тарифите да се

...
Скок в цената на такситата. Браншът настоява тарифите да се
Коментари Харесай

Такситата искат скок в цената - до 1 лв/км

Скок в цената на такситата. Браншът упорства цените да се покачат с към 20%, или до 1 лев на километър денем и 1,13 лв. през за нощта.
От общината обаче споделят, че дневната цена в София би трябвало да бъде приблизително към 0,95 лв. на километър. В момента множеството компании возят за 0,70 до 0,90 лв. на километър.
Шофьорите, които всекидневно си изкарват хляба зад кормилото, упорстват за по-високи цени. В момента работели под минимума.
Чуваха се гласове даже за 2,50 лв. на километър , само че превозвачите се сплотиха към 1 лев за дневна цена и 1,13 лв. за нощна. Общината обаче предлага по-малко.
Идеята на измененията е да се постави завършек на по този начин наречените „ копърки”, както и на тези, които надуват сметките и на тези, които возят под пазарните стойности, съобщи Нова тв.
Ако новите цени не влязат в действие, компаниите предвиждат митинги и банкрути, а в случай че влязат, хората щели да заменят жълтите коли с метрото.
На процедура общината няма право на избор - по закон, минимална и оптималната цена би трябвало да има. Таванът към този момент е избран, само че окончателната стартовата цена ще ясна до седмици.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР