Скок на цената на водата е предвиден в бизнес плановете

...
Скок на цената на водата е предвиден в бизнес плановете
Коментари Харесай

И водата ще става по-скъпа

Скок на цената на водата е очакван в бизнес проектите на водните сдружения в страната. Скъпият ток и повишените разноски за други консумативи стоят в основата на тези претенции. Предложенията ще бъдат прегледани от Комисията за енергийно и водно контролиране (КЕВР) този месец, а новите цени евентуално ще влязат в действие от юли, оповестява Българска национална телевизия.

Цената на водата в Хасково е и сега е измежду най-високите в страната. Жителите на региона в този момент заплащат 3,52 стотинки за кубик. Засега повишаване там няма да има, защото бизнес проектът на сдружението не е утвърден, само че хората са недоволни от качеството, излиза наяве от репортаж на националната телевизия.

Този месец жителите на Димитровград ще заплащат 3,52 лева за кубик вместо досегашните 1,86 лева, откакто през април общината дефинитивно стана част от водната асоциация и цената се изравни с тази в Хасково.

Водното сдружението в Русе иска повишаване с 30 на 100 и вместо досегашните 2,94 стотинки хората ще би трябвало да заплащат с 90 стотинки повече за кубик вода.

Цената на водата в Кюстендил и в Благоевград засега остава 1,27 лева за пространствен метър, макар че спрямо предходната година разноските и на двете сдружения са в пъти по-големи, показват докладите изпратени на КЕВР.

Според шефовете на водните сдружения повишаването на водата е неизбежно поради повишените разноски по доставката ѝ.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР