Сключването на брак несъмнено е най-вълнуващият и значим момент от

...
Сключването на брак несъмнено е най-вълнуващият и значим момент от
Коментари Харесай

Как се наричат годишнините в брака и какво се подарява при всяка

Сключването на брак безспорно е най-вълнуващият и важен миг от живота на всяка млада двойка. Това е мигът, в който се вричаме във честност на обичаното си създание и обещаваме да прекараме остатъка времето си точно с него.

Но отпразнуването на всяка последваща година, прекарана в компанията на обичания човек, също може да е доста прочувствено и прелестно.

Особено, в случай че сте решили да отбележите специфичния мотив с хубав подарък. Ако и вие желаете да подарите нещо неповторимо на своя сътрудник за годишнината, вижте какво се предлага съгласно традицията в галерията ни нагоре.

Там с изключение на хрумвания за изненади ще намерите и по какъв начин е признато да се назовават годишнините от сватбената гала.

Първа годишнина

Смята се, че първата година след сватбената си гала двойката отбелязва Памучна женитба. Прието е да се посочва по този начин, защото двамата влюбени към този момент са оставили първичните си трепети на по-заден проект, навлизайки в същината на фамилния обичай. Традицията повелява при нейното отпразнуване сътрудниците да си разменят хавлии или кърпи.

Втора годишнина

Тя е известна като Хартиената женитба. Нарича се по този начин, тъй като моментът е внимателен за двойките тъкмо като материята на хартията. Подходящ подарък за тази годишнина е книга, първокласен бележник, книжен албум.

Трета годишнина

Наричат я Кожена, тъй като се допуска, че връзките сред младите са укрепнали и имат здравината на кожа. В тази връзка се подаряват обувки, облекла или аксесоари от кожена материя.

Четвърта годишнина

Известна е като Ленена, защото се счита, че връзките в фамилията са станали още по-здрави и красиви – също като лена. Традицията повелява тогава да се подаряват облекла, аксесоари, пердета или спално долни дрехи от лен.

Пета годишнина

На петата годишнина от брака си двойката отбелязва по този начин наречената Дървена женитба. По този мотив е удачно да се подаряват всевъзможни бижута и сувенири от дърво. При добра финансова опция, красива дървена мебел също е отличен избор.

Шеста годишнина

Това е моментът, в който с обичания ви човек отбелязвате Желязна женитба. Вие към този момент сте минали през много тествания, само че към момента сте траяли да бъдете дружно. И тук можете да заложите на сувенири и бижута от съответния материал.

Седма годишнина

Наричат я Вълнена женитба, защото в този интервал бракът е доста уязвим и се разпада елементарно. При такава годишнина можете да изберете хубав и моден подарък от вълна, който да топли на обичания ви човек в студените дни.

Осма годишнина

Наричат я Бронзова женитба. Тя е знак на красивата заварка сред двама души с разнообразни характери. Всички продукти от този материал са подобаващ подарък.

Девета годишнина

През нея се чества Глинена женитба. Наричат я по този начин, тъй като сходно на пособията от глина бракът ви буди удивление и почит. Подходящ подарък за деветата годишнина от сватбата е глинен съд или друго произведение. Напоследък все по-модерно е двойките да си подаряват и разкрасителни процедури с глина.

Десета годишнина

Бракът ви е резистентен като алуминий. Подходящ подарък са бижута или аксесоари от този метал.

Единадесета годишнина

Партньорството ви става все по-неподвластно на времето. Така е и стоманата. Затова пред единадесетата си годишнина от брака можете да зарадвате половинката си украшение от стомана или аксесоар, който има железен акцент.

Дванадесета годишнина

Известна е като Копринената, тъй като първичните пристрастености към този момент са утихнали, отстъпвайки място на нежността. По традиция на тази годишнина се подаряват бижута от скъпоценни камъни или копринени облекла.

Тринадесета годишнина

Отношенията ви са красиви и изтънчени тъкмо като дантела. Затова тази годишнина се назовава Дантелена. В този интервал на връзката подобаващи дарове са дантелено долни дрехи, тениска или друга текстилна дреха.

Четиринадесета годишнина

Връзката ви е устойчива и красива като слонова кост и надлежно годишнината носи същото име. Можете да изненадате обичания човек с предмет в същия цвят.

Петнадесета годишнина

По традиция се назовава Кристална женитба и е израз на откритите и чисти връзки сред двамата сътрудници. Подходящ подарък на този ден е бистър сервиз.

Шестнадесета годишнина

Казват, че това е Бръшляновата женитба. Подобно на растението партньорството на съпрузите е дългогодишно. Съответно на този ден е желателно да се подари бръшлян.

Седемнадесета годишнина

Тази годишнина носи името на дълголетен шибой и още веднъж се свързва с продължителните връзки сред съпрузите. Растението е подобаващ подарък за мотива.

Осемнадесета годишнина

Това по този начин наречената Кварцова женитба. Казват ѝ по този начин, тъй като се допуска, че връзката сред сътрудниците се е хармонизирала и заздравила. Смята се, че и кварцът отхвърля същия резултат върху нас. Кварц под всякаква форма е подобаващ подарък за този специфичен ден.

Деветнадесета годишнина

Тази годишнина носи името на растението орлови нокти, който символизира безконечното другарство и обич. То е и добър подарък за нея.

Двадесета годишнина

Наричат я Порцеланова женитба. На този ден съпрузите си подаряват порцеланови съдове. Този обред се практикува, защото се счита, че след толкоз години взаимно общуване са изпочупили старите си принадлежности.

Двадесет и пета годишнина

Най-вероятно множеството от вас са чували, че това е Сребърната женитба. Нарича се по този начин, тъй като връзката сред съпрузите може да се съпостави с благородния метал. На тази годишнина е необятно застъпено сътрудниците да си разменят сребърни украшения.

Тридесета годишнина

На тази годишнина фамилиите означават Перлена женитба. Известна е с това име, защото перлата е знак на честността и добротата. Поводът повелява мъжът да подари на своята благоверна перлено украшение.

Тридесет и пета годишнина

Казват ѝ Коралова женитба. Коралът символизира благополучие. Прието е на този ден брачният партньор да подарява украшение или сувенир с корал.

Четиридесета годишнина

Рубинената женитба се свързва с красивия драгоценен камък, олицетворяващ дълбоката връзка и пристрастеност сред двама души. Той е превъзходен подарък за този мотив.

Четиридесет и пета годишнина

Сапфирената женитба е кръстена на камъка, символизиращ доверието, откритостта и дружбата. На тази годишнина брачният партньор може да подари точно сапфир на своята половинка.

Петдесета годишнина

Всички знаят, че пет десетилетия след сватбената си гала двойката отбелязва Златна женитба, тъй като партньорството им има качествата на благородния метал. Тогава съпрузите си разменят златни украшения.

Петдесет и пета годишнина

Връзката сред двамата съпрузи може да се съпостави със смарагд, по тази причина и носи името му. По традиция мъжът може да подари точно подобен камък на своята жена.

Шестдесета годишнина

Диамантената женитба е мотив за голяма горделивост като самия елмаз. Както се подразбира към този момент, на нея брачният партньор подарява елмаз на обичаната си.

Шестдесет и пета годишнина

Наричат я синьосапфирена, тъй като още веднъж се свързва с този необикновен камък. Подходящ подарък е дреха в същия цвят.

Седемдесета годишнина

Наричат я Благодатна женитба по разбираеми аргументи. Дори и да не си подарят нищо на празника е значимо младоженците да споделят момента с необятен кръг близки.

Седемдесет и пета годишнина

На тази годишнина се отбелязва Платинена женитба. Нарича се по този начин, тъй като връзките на съпрузите са също толкоз скъпи. И през тази годишнина е задоволително те да отпразнуват събитието с деца и внуци, написа ezine.

Осемдесета годишнина

Малцина могат да се похвалят с такава годишнина. Наричат я Дъбова, тъй като тя свързват с многовековното внушително дърво. На този ден съпрузите надали имат потребност да си подарят освен това от обич, благодарност и деликатност.

Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР