Сключен е договорът за последната отсечка на АМ Европа, която

...
Сключен е договорът за последната отсечка на АМ Европа, която
Коментари Харесай

Гроздан Караджов: Тол системата ще обхване и второкласните пътища

Сключен е договорът за последната права на Автомагистрала " Европа ", която стартира от околовръстното шосе на София. До няколко месеца ще има начало на строителните дейности. Това съобщи вицепремиерът и районен министър Гроздан Караджов по време на срещата на бизнеса с държавното управление.

Има две черни дупки в инфраструктурата - планове със подписани контракти и където има предложения, само че няма подписани контракти. Министерство на регионалното развитие направи първия рунд диалози с превозвачите, прецизира news.bg.

Предстои втори рунд и ще се вкара обсегът на тол системата и върху второкласните пътища. Като първа стъпка считам, че средата на годината би трябвало тол системата да обхване и второкласната пътна мрежа, с цел да са заплатени тежкотоварните транспорти, акцентира Караджов.

Орязването на концепцията за обсега на тол системата, която бе направена през 2020 година е облекчила тежкотоварните транспорти и в този момент те заплащат много по-малко, в сравнение с преди, уточни Караджов.

Транспортният министър Николай Събев съобщи, че държи подписаните контракти да бъдат изпълнени. Той кани всички външни реализатори, които са високотехнологични и могат да подобрят скоростта на създаване на инфраструктурата, да аплайват по търговете. Има доста сектори, при които, както в АПИ се случва, - има огромна дупка и всички знаят, че не се попълня, застава един знак с ограничаване на километража до 40 км/ч и един пътен служители на реда, сподели Събев.

Има задоволително работа, която би трябвало да бъде свършена в този момент и тя не е толкоз обвързвана с внезапното повишение на цените, посочи транспортният министър и добави, че в този момент е моментът да се влага от ден на ден и повече в инфраструктура.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР