Сключен е договорът за последната отсечка на АМ Европа, която

...
Сключен е договорът за последната отсечка на АМ Европа, която
Коментари Харесай

Тол системата ще обхване и второкласните пътища

Сключен е договорът за последната права на Автомагистрала " Европа ", която стартира от околовръстното шосе на София . До няколко месеца ще има начало на строителните дейности. Това съобщи вицепремиерът и районен министър Гроздан Караджов по време на срещата на бизнеса с държавното управление.

Има две черни дупки в инфраструктурата - планове със подписани контракти и където има предложения, само че няма подписани контракти. Министерство на регионалното развитие направи първия рунд диалози с превозвачите.

Предстои втори рунд и ще се вкара обсегът на тол системата и върху второкласните пътища. Като първа стъпка считам, че средата на годината би трябвало да се въдене тол системата да обхване и второкласната пътна мрежа , с цел да са заплатени тежкотоварните транспорти, акцентира Караджов.

Орязването на концепцията за обхвана на тол системата, която бе направена през 2020 година е облекчила тежкотоварните транспорти и в този момент те заплащат много по-малко, в сравнение с преди, уточни Караджов.
 ТИР-овете чакали по границата не поради ограничавания на износа на зърно
ТИР-овете чакали по границата не поради ограничавания на износа на зърно

Това съобщи транспортният министър Николай Събев

Транспортният министър Николай Събев съобщи, че държи подписаните контракти да бъдат изпълнени. Той кани всички външни реализатори, които са високотехнологични и могат да подобрят скоростта на създаване на инфраструктурата , да аплайват по търговете. Има доста сектори, при които, както в АПИ се случва, - има огромна дупка и всички знаят, че не се попълня, застава един знак с ограничаване на километража до 40 км/ч и един пътен служители на реда, сподели Събев.

Има задоволително работа, която би трябвало да бъде свършена в този момент и тя не е толкоз обвързвана с внезапното повишение на цените, посочи транспортният министър и добави, че в този момент е моментът да се влага от ден на ден и повече в инфраструктура.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР