Сключен е договор за срок от три месеца за инспектиране

...
Сключен е договор за срок от три месеца за инспектиране
Коментари Харесай

Асеновград дава 7 500 лв. за инспекция на 21 детски площадки

Сключен е контракт за период от три месеца за ревизиране и узаконяване на детските площадки в община Асеновград. Сертифицирани все още са 21 от тях и в границите на посочения интервал би трябвало да бъде тествана сигурността им. Инспекцията ще коства на общината към 7 500 лв.. Не излиза наяве в кои региони се намират те. Междувременно, за други 26 детски площадки до дни ще стартира ремонт, с цел да може също да бъдат препоръчани на компанията да бъдат сертифицирани.
" До момента в Асеновград има доста площадки, само че не всички дават отговор на упованията за пространствени ансамбли, каквито има в огромните общини. В случая става въпрос за повече отделени средства, каквито общината не постоянно може да си разреши. " Но пък ние имаме личен опит по един или различен метод за поддържане на старите и създаване на нови детски площадки ", уточни кметът на града лекар Емил Караиванов. И прикани жителите да пазят публичните места за отдих и деца. Той акцентира, че общината би трябвало да стартира да отреагира доста по-бързо при сигнали за разрушени катерушки, нарушени структури или други уреди.
Караиванов се оправда, че от време на време забавянето се случва поради административни условия за подписване на контракти и избор на компания. Градоначалникът изясни, че общината има идея за слагане на видеонаблюдение на сходни места, защото това е вид за справяне с вандализма по детските площадки и други публични зони. По думите на Емил Караиванов, осъществяването на подобен план зависи от доста фактори. " Подготвяме се за създаване на сложна система на видеонаблюдение, само че тази подготовка се координира и с Областна управа-Пловдив, Министерство на вътрешните работи, както и с ресурса, който имаме заложен в Инвестиционната стратегия ", разяснява кметът на Асеновград.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР