Склоняване към самоубийство – това е една от версиите, по

...
Склоняване към самоубийство – това е една от версиите, по
Коментари Харесай

Разследват склоняване към самоубийство в случая с починалото дете в Кардам

Склоняване към самоубийство – това е една от версиите, по които работи прокуратурата в Генерал Тошево във връзка със смъртта на 9-годишно момченце от село Кардам. Това съобщи Нова телевизия.

Водещата версия за нещастието е отравяне, но причината ве още не е изрично открита. Две от сестрите на умрялото дете също са в болница. Състоянието им към този момент е устойчиво, откакто през миналите два дни лекарите се бориха за живота им.

Екипът на Спешна помощ е подценил случая с трите повръщащи деца в Кардам. В това са уверени близки и съседи на многочленното семейство, в което се отглеждат общо шест деца.

„ При положение че три деца повръщат по едно и също време и имат болки в стомаха, би трябвало да ги заведат до болница ”, коментира съседката Мария Василева.

„ Децата бяха чисти, нахранени, при никого не са отишли да просят храна, въпреки че живеят в мизерия. Докторът се оправдава с това ”, каза друга близка на фамилията пред камерата на NOVA.

А дядото на шестте деца упреква себе си за гибелта на 9-годишното си внуче.

„ Сгреших, трябваше да повикам персоналния доктор доктор Димитрова, която е добра специалистка. А, аз се надявах на Бърза помощ ”, показа с тъга дядото на умрялото дете.

Районната прокуратура работи по всички вероятни версии за гибелта на детето, като водещата е отравяне.

„ Допълнително са осъществени огледи, в посока на това да се търсят опаковки, изхвърлени в контейнери, защото посоката ни е натравяне на тези деца. Разпоредих на Агенцията по храните да ревизира и главното учебно заведение, където трите потърпевши учат. Няма други деца да отсъстват от учебно заведение или да имат същите признаци. Запечатани са комерсиалните обекти в село Кардам ”, разясни Йорданка Чанева от Районна прокуратура – Генерал Тошево.

От прокуратурата са извели от вкъщи им и останалите три деца. Настанени са в добричката болница.

„ На процедура не са заболели. Те са настанени с прокурорско предписание за наблюдаване и проучвания. Децата са здрави ”, сподели Йовчо Йовев, шеф на педиатрично поделение в МОБАЛ – Добрич.

Двете девойки, които са във варненската болница, към този момент са в устойчиво положение.



Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар: Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР