Склонни ли сте към ? Има няколко неочаквани признака, по

...
Склонни ли сте към ? Има няколко неочаквани признака, по
Коментари Харесай

Склонни ли сте към алкохолизъм - как да проверите?

Склонни ли сте към? Има няколко непредвидени признака, по които можете " да уловите " тази предразположеност.
През последните 20 години е открито, че хората са почнали да използват повече алкохол. Учените са на мнение, че тази наклонност ще продължи да се ускорява. Независимо от това, съотношението сред трезвениците и подвластните от алкохола не се чака да се промени, защото несъразмерната обвързаност към спиртните питиета се дефинира освен от публичното обграждане, само че и от самостоятелната предразположеност, показва РИА Новости, представена от БГНЕС.

Съгласно проучвания, провеждани през втората половина на предишния век в Съединени американски щати, по-голяма част от пациентите,лекувани от алкохолна взаимозависимост, са били представители на кръвна група А, до момента в който при тези с кръвна група АВ случаи на алкохолизъм се срещали най-рядко.
Разбира се, това може да се изясни с обстоятелството, че 42 % от популацията в Съединени американски щати е с кръвна група А.
Преди няколко години шведски учени откриха, че хора с кръвна група А боледуват по-често от рак на стомаха, което евентуално е обвързвано с тяхната предразположеност към алкохол и тютюнопушене.

Учени от университетите в Глазгоу и Единбург след 30-годишни наблюдения са стигнали до извода, че високата просветеност подготвя към алкохолизъм.
Резултатите от изследванията посочили, че проблеми с алкохола имат най-вече хора, които в детството са се отличавали с високо равнище на IQ.
Учените изясняват този факт със законите на еволюцията. При животните най-умните са по-склонни към еволюционно ново държание. А използването на алкохол спада също към него, защото хората са почнали да използват спиртни питиета относително неотдавна – дано не забравяме, че те са се научили да вършат бира едвам преди 8 000 години.

Руски и немски учени са стигнали до извода, че спокойните хора са по-склонни към алкохолна взаимозависимост.
 Над 200 000 души в България страдат от алкохолизъм съгласно неофициални данни Над 200 000 души в България страдат от алкохолизъм съгласно неофициални данни
Повече от 200 000 българи са алкохолици, демонстрират неофициални данни. В психиатриите у нас се лекуват и хората, които се борят с алкохо...
Те провели опити с плъхове, едната група от които били доста нападателни, а другата – извънредно спокойни.
Оказало се, че при спокойните животни е нараснало равнището на хормона допамин, който основава чувството за наслаждение.
Като се има поради, че етанолът може да повлияе върху концентрацията му в организма - концентратите облекчават напрежението, наблюденията върху държанието на гризачите разрешили на учените да създадат някои значими заключения за аргументите за алкохолизма.
На животните били предлагани вода и разводнен алкохол в друга централизация. Неспокойните и нападателни плъхове предпочитали слабият алкохол, до момента в който спокойните – този с по-висока централизация.
Установено било, че след 7-дневно самоограничение, признаци на алкохолна взаимозависимост показали точно спокойните гризачи. Това наложило извода, че привързаността към спиртните питиета е обвързвана с ниско равнище на тревога, а не противоположното, както се е считало по-рано.
 Преяждането лекува алкохолизъм Преяждането лекува алкохолизъм
Консумацията на огромни количества храна в къс интервал от време може да ви избави от други по-сериозни зависимости като алкохолизъм и...
Любители на
Любителите на сладките храни имат по-голям късмет да станат алкохолици, считат американски невролози. Оказало се, че за склонността към захар и към етанол дава отговор една и съща зона в мозъчната кора.
В рамките на опита на участниците в него давали да пият подсладена вода и благодарение на магнитен резонанс е регистрирана реакцията на мозъка към сладкото. След това доброволците отговаряли на въпроси какъв брой постоянно пият алкохол и в какви количества.
Установено било, че стимулирането с подсладена вода на системата за заплащане в мозъка провокира мощна реакция при тези хора, които предпочитали съсредоточен.
По-късно е открит генът, който подтиква нарасналата консумация на захар и алкохол, както и на високото кръвно налягане. Това е генът, виновен за производството на чернодробния хормон FGF21. Той подтиква усвояването на глюкозата в мастните кафези и по този метод контролира равнищата на кръвната захар. Посредством въздействието си върху хипоталамуса това се отразява на желанието да се яде сладко и да се пие алкохол. 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР