Складовите запаси от флаш сторидж все още остават високиSSD устройствата

...
Складовите запаси от флаш сторидж все още остават високиSSD устройствата
Коментари Харесай

SSD пазарът заплашен от неконтролируем спад в цените

Складовите ресурси от флаш сторидж към момента остават високи

SSD устройствата стават все по-евтини (снимка: CCO Public Domain)

Търсенето на смарт телефони и сървърно съоръжение понижава, вследствие на комерсиалната война сред Съединени американски щати и Китай. Това, дружно с продължаващия недостиг на процесори, който въздейства отрицателно на продажбите на ноутбуци, ще засегне съществено и пазара на флаш сторидж, предизвестиха анализатори от DRAMeXchange.

В частност, неподходящата прогноза се отнася до продажбите на флаш-носители eMMC/UFS и полупроводникови дискове SSD през третата четвърт на годината, която обичайно се смята за интервала на най-високо търсене. Тази година обаче търсенето ще бъде по-слабо от предстоящото.
още по тематиката
Ако опасенията на анализаторите се осъществен, то пазарът на флаш-базирани устройства за предпазване може да претърпи неконтролируем спад на цените. И сега ценовите равнища при SSD устройствата са много ниски.

През първата половина на годината OEM производителите избраха да се освободят от наличните ресурси от артикули и прекомерно едва попълняха складовете. Средната цена на едро на NAND флаш паметите падна съвсем с 20% на тримесечна база, само че все пак не се следи възобновяване на търсенето.

DRAMeXchange не губи вяра, че даже в изискванията на неподходяща интернационална конюнктура и други отрицателни фактори, търсенето през третата четвърт на годината може да се увеличи и това да забави рухването на цените.

Същевременно обаче, специалистите предизвестяват, че не се чака възобновяване на цените, защото складовите ресурси не са премахнати изцяло. Предполага се, че производителите на смарт телефони и ноутбуци ще задействат покупките на MMC/UFS и SSD устройства, което ще понижи спада на цените до към 10% на тримесечна база.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР