Складовете за оръжие и боеприпаси на НАТО са опразнени и

...
Складовете за оръжие и боеприпаси на НАТО са опразнени и
Коментари Харесай

Йенс Столтенберг: Оръжейните складове на НАТО са празни

Складовете за оръжие и муниции на НАТО са опразнени и би трябвало да бъдат възобновени допустимо най-скоро. Това съобщи генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг на икономическа конференция в Берлин.
" Нашите ресурси от оръжия и муниции би трябвало да бъдат попълнени освен в Германия, само че и в доста страни от НАТО ", сподели той. Столтенберг добави, че на срещата на върха на Алианса във Вилнюс на 11-12 юли ще бъде призната многогодишна стратегия за разширени доставки на оръжие за Киев. По думите му НАТО ще милитаризира Украйна до такова равнище, че да стане невероятно Русия да има спор с нея. Напоследък Столтенберг акцентира, че приемането на Украйна в НАТО може да се разисква, единствено в случай че Киев завоюва спора с Москва.
Европейски Съюз през днешния ден не е в положение самичък да създаде боеприпасите за своите ресурси и за поддръжка на Украйна, съобщи посланик №1 на Европейски Съюз Жозеп Борел. Той разясни, че европейската военна промишленост е прекомерно подвластна от вноса на първични материали.
НАТО ще направи крачка към доближаване с Украйна, само че няма да утвърди съответен график за присъединението й, съобщи заместител генералният секретар на пакта Мирча Джоана по френското радио RFI. 
Миналата седмица украинската войска претърпя обилни загуби в разнообразни тактически посоки, съветските войски унищожиха над 2300 военни и наемници, заяви пред съветски медии подполковникът от ЛНР Андрей Марочко. Най-много са жертвите в Донецкото направление - 1500 души. 
" След унищожаването на украинските настъпателни сили руснаците ще подхващат контраофанзива със свежи войски и Украйна няма да има с какво да ги спре ", посочи подполковникът от армията на Съединени американски щати Даниел Дейвис в Ютуб канала " Джаджинг Фрийдъм ". В този случай те могат безусловно да изгубят Харков или Одеса, а в най-лошия случай - и двата града, допусна специалистът.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР