Складираните горими вещи и хартии на балкона или терасата са

...
Складираните горими вещи и хартии на балкона или терасата са
Коментари Харесай

Съвети за една пожаробезопасна Коледа

Складираните горими движимости и хартии на балкона или терасата са рискови за пораждане на пожари при попадане на фойерверки, сигнални ракети, незагасени цигари върху тях, предизвестяват от Регионална дирекция Пожарна сигурност и отбрана на популацията. В разгара на зимния отоплителен сезон и в очакване на коледните и новогодишни празници, от варненската противопожарна работа насочиха някои препоръки за сигурност на жителите.

При овакантяване на жилищата съветът е да ревизира изключени ли са всички електроуреди. По време на приготовленията за коледните и новогодишни трапези домакините не би трябвало да оставят без наблюдаване включени готварските уреди.

Трябва да се ревизира редовността на електрическата апаратура и електроуредите. Застудяването и снеговалежите постановат потреблението на повече отоплителни уреди. Не бива да се слагат наоколо или върху нагревателни уреди книги, играчки и други горими материали.

Елхата е хубаво да бъде сложена на безвредно разстояние надалеч от пердетата и други горими материали. Памукът и хартиените украси по елхите са леснозапалими. Не бива да се позволява децата сами да палят бенгалски огън и свещи и да играят с тях към елхата, а родителският надзор е наложителен.

Ако употребявате електрическа декорация проверете добре техническото й положение и редовността на електрическото зареждане. Не я оставяйте включена без наблюдаване.

Пиротехническите произведения (фойерверки, пиратки, сигнални ракети, бенгалски огън и други средства) да не се хвърлят безсистемно. Те са предопределени за потребление на открити и безвредни места!Никога не се опитвайте наново да запалите незадействали се пиротехнически произведения.

При посещаване в църковните храмове паленето на свещи да става единствено на избраните за това места (свещници), а изгарянето им в особено приготвените за това съдове (кофи с вода и сандъци с пясък), предизвестяват експертите.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР