Скилегендата Марк Жирардели е придобил Юлен през 2016 година. Той

...
Скилегендата Марк Жирардели е придобил Юлен през 2016 година. Той
Коментари Харесай

Жирардели придобил Юлен през 2016 г.

Скилегендата Марк Жирардели е придобил " Юлен " през 2016 година. Той персонално съобщи пред Нова, че има 100% от формата " Такс сървисиз лимитед ", която е мажоритарен притежател на " Юлен ".

Жирардели съобщи, че не е криел собствеността си на " Юлен ", никой не го питал. Процедурата по закупуването на " Юлен " почнала още пред 2012 година, когато той и неговият екип стартирали изследвания за закупуването на сдружението.

Много преди 2016 година стартира процедурата, към 2012 година. Мислих, че ще е прелестна опция да влагам във компанията. Направихме огромно и обширно изследване на правните и икономическите индикатори, което продължи няколко години. В последна сметка успяхме, съобщи Жирардели.

На въпрос от кого е скиорът е купил сдружението, той съобщи, че това е конфиденциална информация, подписал декларация за конфиденциалност и не можел да каже.

Все отново загатна, че не става въпрос за несъмнено лице, а за огромен фонд, който имал акции и благосъстоятелност на няколко континента.

Относно спряганото у нас име на Цеко Минев Жирардели разяснява, че двамата ги свързват общи занимания.
" И двамата караме ски за наслаждение. Обичаме природата и планината. За страдание той голф не играе и не се виждаме през лятото ", изясни събеседникът.

На въпрос по какъв начин е показал интерес към Банско и кой го е свързал с предходните притежатели, той зави, че неговият бизнес се разгръща и отвън Банско. Той търсил забавен план за вложение, а родната ски писта бил точно подобен план.

Той изясни, че преди този момент е имал голяма ски зала с Германия, която събирала към 5 000 души. През 2004 година продал залата и тъй като доста се интересувал от спорта, почнал да се оглежда за забавни благоприятни условия за инвестиция.

Стана ясно и че фондът, от който закупил сдружението, желал да резервира дяловете си във компанията. Силният отрицателен звук в публичното обаче трансформирало това.

Той беше и безапелационен, че не е теглил заеми и не е получавал такива от български банки, тъй че да влага в плана. Интересните планове можели доста елементарно да се влагат, тъй като в тази ситуация всички имали интерес бизнесът там да върви добре.

Коментаторът изясни и че е употребявал офшорни сметки, с цел да може да закупува и други обекти.

Жирардели беше безапелационен, че сдружението не е стъпвало отвън границите по концесията.
" Нито един път не е строено нещо без строително позволение и да не е на територията на концесията ", уточни той.

Според него самият концесионен контракт е доста остарял и тежко дефиниран и би трябвало да се подпише нов, преди което би трябвало доста деликатно да се проучва обстановката и доста деликатно и тъкмо да се измерят всички параметри на ски зоната, тъй че държавното управление и българите да бъдат уверени, че всичко е както би трябвало.

Относно построяването на втори въжен превоз в най-известния ни зимен курорт, скиорът уточни, че тематиката е болна за него. Той доста желал Банско да има втора кабинка.

" Място има, тъй като през цялото време вторият въжен превоз беше планиран като част от плана. Много работим в цяла Европа и постоянно се срамя, като би трябвало да кажа някъде, че не можем да си обслужим добре хората, тъй като чакат по 2 часа на лифта ", показа Жирардели.

Той добави, че в Австрия има десетки ски зони, които са построени в национални паркове - едното не пречело на другото, стига да се направи както би трябвало. Той дори сподели лист с въпросните ски зони.

По думите на скиора втората кабинка е наложителна както за бизнеса му, по този начин и за хората. " Искаме да създадем една от най-хубавите, най-хубавата ски зона в България. Искаме Банско да стане прочут в целия свят ", сподели още притежателят на " Юлен ".

Припомняме, през вчерашния ден стана ясно, че Жирардели има 100% от собствеността на " Такс сървисиз лимитед ", която компания е мажоритарен притежател на " Юлен " АД. Информацията пристигна в прессъобщение на Министерството на околната среда и водите (МОСВ) след среща на Жирардели с трима министри по отношение на концесията на ски зона Банско. Министрите - Нено Димов, Николина Ангелкова и Емил Караниколов. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР