Ски зона Банско и концесионерът Юлен АД са проверявани вече

...
Ски зона Банско и концесионерът Юлен АД са проверявани вече
Коментари Харесай

Юлен: Проверяват ни от 17 години, изрядни сме

Ски зона Банско и концесионерът " Юлен " АД са проверявани към този момент 17 години по разнообразни сигнали и не са открити съществени нередности . Прокуратурата е длъжна да ревизира всички постъпили изказвания и ние ще окажем цялостно подпомагане.
Това се показва в публична позиция на " Юлен " АД.
От сдружението допълват, че от до момента направените инспекции 10 са завършили със заключенията, че няма никакви нарушавания, една е установила дребна неправда и сега се апелира.
През януари 2015 година със заповед на премиера Бойко Борисов е основана Междуведомствена работна група, която да ревизира съблюдава ли се концесионният контракт.
В нея влизаха представители на Министерския съвет, Министерство на финансите, Министерство на околната среда и водите, Министерството на районното развиване и благоустройството, Министерството на туризма, Министерството на младежта и спорта, Министерството на образованието, ДНСК и Агенцията по кадастъра.
" След повече от година работната група излезе с безапелационното умозаключение, че няма никакви нарушавания на Юлен АД. Всички уреди в ски зоната са законни, имат издадени удостоверения за прилагане от способените органи и е спазено екологичното законодателство. Но с цел да се изпълнят новите законови условия предлагат наложителна смяна в концесионния контракт ", показват от " Юлен ".
" Всички инспекции през последните 17 години станаха рутина за нас. Сигналите се подават от един кръг организации, само че от разнообразни хора. Същите те са водили 54 правосъдни каузи против Юлен АД, като всичките са изгубени от тях. Това удостоверява, че тези хора и организации в одят клеветническа акция против Банско като най-големия ски курорт в България ", считат още от сдружението.
В същото време стана ясно, че заместител министър-председателят Валери Симеонов ще взе участие през днешния ден на работна среща в границите на консултантска задача на представител на Международния съюз за отбрана на природата IUCN в Национален парк „ Пирин”.
В срещата е планувано да вземат присъединяване още Херве Летие – специалист към IUCN, представители на Министерство на околната среда и водите, чиновници на Дирекция „ Национален парк Пирин”, както и кметът на Разлог господин Красимир Герчев и представители от управленията на общините Гоце Делчев, Сандански и Симитли. Домакин на срещата ще бъде кметът на община Банско, господин Георги Икономов.
Целта на задачата на интернационалния специалист е да направи обзор на Проекта на Плана за ръководство на Национален парк Пирин и да удостовери, че същият е в сходство с решенията на Комитета за международно завещание и обезпечава опазването на обекта.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР