Ски туризмът е доходоносен и хората, които живеят в районите,

...
Ски туризмът е доходоносен и хората, които живеят в районите,
Коментари Харесай

Нено Димов: Да се вземе стратегическо решение дали да се развива ски туризмът

Ски туризмът е рентабилен и хората, които живеят в регионите, където той може да се развива, могат да печелят добре. Това съобщи в студиото на „ Още от деня “ екоминистърът Нено Димов. Той акцентира, че е нужно да се сложи съществено въпросът дали и по какъв начин да се развива ски туризмът в България.

Когато има спорни тълкувания и спорещи страни, съдът взима решение, което е наложително. Така екоминистърът Нено Димов разяснява решението на Върховен административен съд за устройствения проект на Национален парк „ Пирин “.

Въпрос е да се вземе стратегическо решение дали да се развива ски туризмът, като в цяла Европа се строят сред 180-200 лифта на година, добави Димов.
Нено Димов, министър на екологията: Този тип туризъм е рентабилен. Хората, които живеят в подобен вид планински и полупланински региони печелят добре, тъй като той с изключение на зимата, се развива и лятото.  Съдът дефинитивно анулира държавните промени в проекта за парк Съдът дефинитивно анулира държавните промени в проекта за парк "Пирин "
Съдът дефинитивно анулира държавните промени в проекта за Национален парк „ Пирин “. В претекстовете се показва, че са нарушени разпореждания от българското...

Той акцентира, че България има благоприятни условия за ски туризъм.
Нено Димов, министър на екологията: Това е работа на Министерството на туризма, ние сме обсъждали като цяло, че България има благоприятни условия в развиването на туризма, по какъв начин това ще се действа отново споделям тук съответният мотив е за това какво може и не може да се прави в националните паркове - те в действителност обгръщат може би най- огромните планини в България, където може да се развива този тип туризъм, тъй че към този стадий с това решение на съда - не може да има развиване.
Конкретният въпрос е какво може и какво не може да се прави в естествените паркове, тъй като те обгръщат регионите, където може да се развива ски туризмът. С това съответно решение сходно развиване към този момент е невероятно, посочи той.
 Тома Белев за решението на Върховен административен съд да анулира измененията в проекта за Тома Белев за решението на Върховен административен съд да анулира измененията в проекта за "Пирин "
В Сутрешния блок на Българска национална телевизия Тома Белев от Асоциацията на парковете в България разяснява окончателното решение на съда да анулира държавните промени в...

Нено Димов увери, че от на следващия ден стартират срещи с интернационалните консултанти, които да излязат с самостоятелна, експертна оценка, какво може да се направи с концесията на Банско, след което ще се подхващат съответни стъпки.
 Министерство на околната среда и водите ще търси интернационален съветник за разширението на концесията на Банско Министерство на околната среда и водите ще търси интернационален съветник за разширението на концесията на Банско
Министерството на околната среда и водите ще търси за съвет интернационален съветник преди да разшири концесията на Банско. Това разгласи след днешното за...

Нашите сънародници настояват, че на сръбска страна има замърсяване, поради което министър Димов е изискал информация за замърсяването на водите на р. Драговищица, която се влива в Струма, както и за капиталовите планове за мината „ Караманица “.

Нено Димов напомни, че би трябвало да се създадат изследвания, преди да стартира планът за изследване на златната мина „ Злогош “ край Кюстендил.
 Екоорганизации от България и Сърбия стачкуваха пред Министерство на околната среда и водите Екоорганизации от България и Сърбия стачкуваха пред Министерство на околната среда и водите
Екоорганизации от България и Сърбия стачкуваха пред Министерството на околната среда и водите. Те са недоволни от бездействието на институциите по с...

Възстановяването на резрушените дюни в къмпинг „ Смокиня “ няма да бъде естествено, тъй като то протича в дълъг интервал на време, само че ще бъде допустимо най-близко до него. Нено Димов дефинира разрушаването на дюните като „ безсрамие “ и изрази вяра да има санкции. Собствеността е освен привилегия, само че и отговорност, добави той.

Нено Димов разяснява и ограниченията, които се подхващат за замърсяването на въздуха в София. Той посочи, че местата за преправяне на вторични първични материали би трябвало да се изнесат отвън града, защото са главен източник на изгаряне на нерегламентирани боклуци.
 Унищожените дюни в къмпинг Унищожените дюни в къмпинг "Смокиня " попадат в територията на частни парцели
1205 кв. м са унищожените пясъчни дюни в къмпинг „ Смокиня “, оповестиха от екоинспекцията в Бургас. По-голямата част от тях се намират в имота на 46-го...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР