Ски скачачът Владимир Зографски продължи успешното си представяне в зимните

...
Ски скачачът Владимир Зографски продължи успешното си представяне в зимните
Коментари Харесай

Зографски преодоля квалификациите на голямата шанца

Ски скачачът Владимир Зографски продължи сполучливото си показване в зимните олимпийски игри в Пьонгчанг. Световният първенец за младежи от 2011 година се класира без проблем за надпреварата на огромната шанца. Той преодоля квалификациите с 31-и резултат.

Зографски направи скок от 123 метра и получи нелоши оценки за жанр - три по 17.5. 24-годишният българин приключи с общ общ брой от 94.3 точки. За първия кръг на конкуренцията, който стартира в събота в 14.30 ч., се класираха 50 скачачи, в това число първите 10 в генералното класиране за Световната купа.

Най-добър резултат в квалификациите реализира бронзовият медалист на дребната шанца в Пьонгчанг Роберт Йохансон. Норвежкият скачач преодоля 135 метра и събра 131.9 точки. Неговият съотечественик и сребърен медалист на дребната шанца Йохан Андре Форфанг зае второ място със 128.7 точки след скок от 137 метра.

Японецът Рьою Кобаяши добави челната тройка със 127.6 точки. Той записа най-дългия скок в квалификацията - 143.5 метра, само че компенсацията поради насрещния вятър го остави трети. Олимпийският първенец на дребната шанца Андреас Велингер от Германия е четвърти със 127.1 точки.

Квалификациите се организираха при доста мощен срещуположен вятър. За благополучие на състезателите и уредниците той беше относително непрекъснат и това не докара до забавяния.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Пьонгчанг 2018 (181)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР