Ски сезонът е в разгара си, но такава почивка определено

...
Ски сезонът е в разгара си, но такава почивка определено
Коментари Харесай

Пистите в чужбина: Най-евтини за ски са Грузия и Словакия

Ски сезонът е в разгара си, само че такава отмора несъмнено не е по джоба на всеки. Ако държите на съвършени условия за ски, се насочете към Алпите - Австрия, Франция или Италия, поучават експертите в пътувания от еSky. Ако сте фен на природата и бюджетът ви е по-малък, помислете за пътешестване до Словакия, където ще намерите добра инфраструктура и другарска атмосфера на допустими цени. Може също да помислите за Грузия. Тя е измежду желаните места за зимни спортове заради ниските цени на ски картите, наемането на ски екипировка и полетите, както и поради спиращите дъха гледки. Всичко това се предлага от Гудаури - най-големия ски курорт в Грузия.

В Австрия ще намерите съвършени условия - хубави писти и съвременни ски центрове. Хотелското настаняване е разнообразно - от първокласни хотели до гостоприемни къщи за посетители. Цената на ски картата за една седмица е 180-250 евро. В взаимозависимост от курорта проверете полетите до най-близкия град, откъдето можете да наемете кола чартърен, и по този начин пътуването да ви излезе най-изгодно. Един от известните курорти е Zillertal Arena с над 140 км писти и огромен брой ски учебни заведения. Преди две години там бе открита и новата атракция - ски пистата с най-висока надморска височина в цяла Австрия, извисяваща се на 1930 метра над морското ниво. Sölden също е доста известен и предлага за рисковите скиори най-високите върхове - до 3340 метра.

Франция е парадайс за скиорите с многочислените си писти и множеството слънчеви часове спрямо Австрия. Седмичната карта коства към 200-250 евро, а едно от най-популярните места във Франция са трите долини, ситуирани покрай границата с Италия. Голямо преимущество е близостта до летището Гренобъл. Така прехвърлянето до курортите не излиза безценен.

В Италия, с изключение на прелестните писти, в допълнение преимущество е вкусното бомбардино - загряваща напитка, съдържаща яйчен пунш, уиски и бита сметана. Стандартът на хотелите и къщите за посетители е добър, а цените на картите варират сред 180-200 евро.

В Словакия ски пистите са сходни на алпийските, само че броят им е по-малък. Предимство обаче е, че цените в Словакия са по-ниски (картата е към 180 евро), а климатът подсигурява положителни условия за ски и снежна зима до края на април.

= СВРЪХ БАГАЖ =

Ако изберете обаче по-далечна дестинация, имайте поради, че всяка самолетна компания има своя политика, обвързвана с транспорта на ски екипировка. Най-често превозвачите позволяват да се транспортира спортно съоръжение в багажното, само че това е обвързвано с ограничавания за тежестта и размера и се заплаща в допълнение, предизвестяват експертите в пътуванията от еSky.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР