Ски легендата Марк Жирардели придобива мажоритарния дял на фирмата-концесионер на

...
Ски легендата Марк Жирардели придобива мажоритарния дял на фирмата-концесионер на
Коментари Харесай

Ски легендата Жирардели с мажоритарен дял в „Юлен” от 2016 г.

Ски легендата Марк Жирардели придобива мажоритарния дял на фирмата-концесионер на ски зоната в Банско преди две години, само че не е имал причина да обявява собствеността. Това сподели за bTV юристът на Жирардели – Петър Петров. Новината изненада и министър-председателя Бойко Борисов.

„ След като Цеко Минев движи всичко на Банско, най-вероятно той е, в случай че не притежателят, то е най-близо до притежателя, с цел да взима решения. Затова притежателят да излезе, да се разкрие, да постави картите на масата и да приключим с това”, разяснява през февруари министър председателят Борисов в отговори на въпроса на bTV „ Кой държи „ Юлен”.
Бойко Борисов: Омразата сред Цеко Минев и Зелените поражда всичко, което се случва сега След като Цеко Минев движи всичко на Банско, най-вероятно той е, в случай че не притежателя, задоволително непосредствен до притежателя, с цел да взема решения, сподели Борисов
Десет месеца по-късно мажоритарният притежател се разкри. Оказа се, че това е 5-кратният победител от Световната купа по ски-алпийски дисциплини Марк Жирардели.
Снимка: Lap.bg
Пред bTV неговият юрист Петър Петров сподели, че ски-легендата е придобил акциите през 2016 година, след няколко години изследване. От кого тъкмо е платен делът обаче не излиза наяве. Причината е подписаният контракт за конфиденциалност с неназован фонд.
Скиорът Марк Жирардели разгласи, че е мажоритарен притежател на „ Юлен ” АД Жирардели е показал документи на среща с трима български министри
Според Петров, изсветляването на собствеността няма да повлияе по никакъв метод на развиването на курорта. Премиерът Борисов разяснява тематиката от Австрия.
Снимка: Lap.bg

„ И аз като вас чувам, това чух през вчерашния ден. Това можеше да бъде направено преди доста години, в случай че е по този начин. Марк Жирардели е международна големина и за всеки туризъм, всеки курорт, всяка страна да имаш сходни вложители е нещо доста хубаво. Хората си изкарват милиарди от туризма с пъти, пъти, пъти повече лифтове, повече писти, няма никаква екология. Тука няма ли „ зелени”? Аз съм горделив, че България може би има най-силните „ зелени” организации в света, не мога да си показва другаде такива мощни организации да ги оставят да съществуват”, означи Борисов.

В Банско мненията за излезлия нескрито притежател са разграничени.
Министерство на туризма: Жирардели не е консултант на министър Николина Ангелкова В интервала от декември 2014 година до началото на 2016 година австрийският скиор е бил дипломат на българския туризъм
От 2014 година до 2016 година година Жирардели е бил бил дипломат на българския туризъм зад граница и консултант на министъра на туризма Николина Ангелкова, за което обаче не е получавал заплащане, прецизират от ведомството. От там обявиха още за bTV, че са научили информацията за собствеността през вчерашния ден.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР