Ски легендата Марк Жирардели не е собственик на Юлен по

...
Ски легендата Марк Жирардели не е собственик на Юлен по
Коментари Харесай

Трябва ли Нено Димов да подаде оставка?

Ски легендата Марк Жирардели не е притежател на " Юлен " по документи. Това твърди съпредседателят на " Зелените " Борислав Сандов в изявление за Българското национално радио (БНР).
Сандов споделя, че има документи, показващи, че притежател на офшорната компания " Т.А.К. Сървисиз " към този момент е Августа Пападополу, като преди този момент притежател е бил Георгиус Георгиу. Това към този момент беше оповестено от уеб страницата за проверяваща публицистика " Биволъ ", само че с експлицитното конкретизиране, че документите в Търговския указател на Кипър демонстрират смяна през 2017 година и следваща не е открита от публицистите.
Пред БНР Сандов сподели и, че в формалното известие за срещата на държавно равнище, в която Жирардели е заявил, че е притежател на " Юлен ", пишело, че го е направил с документ. Той приказва предвид на това, че тази вечер от " За да остане природа в България " провеждат митинг пред Министерския съвет, с който ще желаят оставката на екоминистъра Нено Димов.
" Бурята не е преставала в това министерство, аз не се сещам за нито едно потребно деяние на този министър и това министерство от последните две години. Напротив, всеки един случай, с който то се захване, води до вреди и за българската природа, и за България, и за българската стопанска система. Има наказателни процедури, знаете за тежкия проблем с качеството на атмосферния въздух, с който министерството не може да се оправи, дългогодишните проблеми, свързани с Пирин, от които към този момент не просто не може да се измъкне. Министърът си разреши като арбитраж да провежда срещи на министрите с възможен концесионер, казвайки, че е заявил, пред него е посочил документи, това беше известието на самото министерство, а оня ден разбрахме от министъра на туризма госпожа Ангелкова, че единствено устно е заявил Жирардели пред тримата министри ", изясни Сандов за какво Димов би трябвало да подаде оставка.
Лидерът на " Зелените " напомни и позицията на основния прокурор Сотир Цацаров, че има безучастие на страната поради концесионния контракт за ски зоната в Банско и нарушаване в него - потребление на по-голяма повърхност от плануванаъа за концесия.
" Трябваше към този момент повече от половин година това министерство да е принудило концесионера да се върне в тези 99,5 хектара, които са му разрешени по концесия, а към момента се чува за някакви договаряния, които се водят концесионера, с който и да се договаря от името на концесионера. Но въпросът е, че министерството никога не пази публичния интерес, никога не работи по закона, българския закон и не мисля, че с смяна на закона ще се реши някакъв въпрос, когато имаме тежък случай на непросветеност и обязаност очевидно с ползи, които са оттатък публичните или по-скоро срещу публичните ползи, каквито пази господин Нено Димов ", съобщи Сандов.
Той е уверен, че в случай че се тръгне на смяна в закона, както се закани Валери Симеонов, може да има нова наказателна процедура от страна на Европейски Съюз, а в по-тежък вид в бъдеще - даже прекъсване на пари по оперативни стратегии.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР