Ски курортите в Австрия ще бъдат отворени от 24 декември,

...
Ски курортите в Австрия ще бъдат отворени от 24 декември,
Коментари Харесай

Ски курортите в Австрия отварят само за местни туристи и само пистите си


Ски курортите в Австрия ще бъдат отворени от 24 декември, само че с драконовски ограничавания, оповестяват европейските медии. До 7 януари пистите са налични единствено за локалните поданици. Освен това хотели и други места за настаняване, както и заведения за хранене, кафенета и клубове няма да работят до тази дата.

Заради невъзможността да нощуват на място и заради цялостната липса на занимания, туристите ще би трябвало да изоставен планинските курорти в края на светлата част на деня. По-ранното унищожаване на рестриктивните мерки е допустимо единствено в случай че обстановката с пандемията на COVID-19 се усъвършенства.

На конференция австрийският канцлер Себастиан Курц съобщи, че ски лифтовете още веднъж ще могат да работят от 24 декември. " От 24 декември самостоятелни спортове навън, като каране на ски, ще бъдат вероятни още веднъж, тъй че австрийското население да има шанса да се занимава със спорт през празниците ", сподели Курц на конференция, обявяваща ограничения за отваряне след второто блокиране в страната, което завършва в края на тази седмица.

" Това важи на процедура за всички прилежащи страни и изключително за Западните Балкани. Всички заведения за хранене и хотели би трябвало да останат затворени до 7 януари. Ще има икономическа отплата, сподели Курц. Лифтовете в ски зоните може да отворят от 24 декември - и затова могат да се употребяват главно от локалните поданици ".
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР