Ски курорт №1 на България Банско е фаворит за домакин

...
Ски курорт №1 на България Банско е фаворит за домакин
Коментари Харесай

Банско е фаворит за световно през 2021 година

Ски курорт №1 на България Банско е любимец за хазаин на международното за юноши по ски алпийски дисциплини през 2021-а година. Това стана ясно по време на есенната календарна конференция на ФИС в Цюрих.

Твърде допустимо е Банско да одобри през 2021-а година първо домакинство за Световната купа при мъжете, а незабавно по-късно да направи и юношеското международно. По този метод първо младите ни гении ще се допрян до равнището на международната купа, след това да покажат най-хубавото пред българска аудитория. Водещият ни ски курорт препотвърди и кандидатурата си за домакинство на международни финали през 2023 година

В Цюрих ФИС избра Ленцерхайде за хазаин на финалите за международната купа, като Банско също бе претендент да ги провежда. Веднага след гласуването от федерацията по ски на Германия предложиха ФИС още в този момент да гласоподава Ленцерхайде да одобри финалите през 2021, а Банско през 2023. Решението обаче бе отсрочено в последния миг заради несъгласие по процедурата от Американската ски асоциация.

Банско продължава и този сезон традицията да приема международни купи. От 26 до 28 януари в курорта ще се организира за втора поредна година международна купа в сноуборда, като на Бъндеришка поляна ще дойдат над 200 от най-хубавите състезатели в паралелните дисциплини и в сноуборд кроса, отпред с Радо Янков и Сани Жекова.

Ски курорт №1 е провел към този момент 5 пъти и стартове за международната купа в алпийските ски.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР