Ски гардероб и хранителен магазин в Банско, четири търговски обекта

...
Ски гардероб и хранителен магазин в Банско, четири търговски обекта
Коментари Харесай

Данъчните запечатаха магазин и ски гардероб в Банско

Ски дрешник и хранителен магазин в Банско , четири търговски обекта в Разлог и един в Боровец ще бъдат запечатани за период до един месец след установени в тях данъчни нарушавания , оповестиха от Национална агенция за приходите София.

На други 10 обекта са формирани актове за открити административни нарушавания. От старта на инспекциите в зимните курорти Банско и Боровец чиновниците на приходната организация са направили над 550 инспекции и са открили единствено 17 нарушавания. За същия интервал на 2017 година инспекторите са създали 380 инспекции и са издали 30 акта.

„ Фискалната просвета в зимните ни курорти се е повишила доста. Наблюдаваме устойчива смяна в държанието на бизнеса. „ Изсветляването “ на оборотите пази правилните данъкоплатци, а това е една от нашите цели “, сподели шефът на Търговско дружество на Национална агенция за приходите София, госпожа Илиана Христова, по отношение на инспекциите.

Служителите на териториалната дирекция, взаимно с екипи от Министерство на вътрешните работи, правят скрити и очевидни наблюдения, инвентаризации и наблюдават за действително отчитане на оборотите.

Заведения за публично хранене в Банско , в които клиентопотокът е огромен, са сложени под непрекъснато наблюдаване, с физическо наличие на чиновници на Агенцията. Целта е да се съпоставят оборотите регистрирани за минали интервали с записаните по време на инспекцията и при основни разлики компаниите да бъдат предлагани за цялостна проверка. Ежедневно в курортите обикалят патрулни двойки, които са в помощ на търговците и могат да дадат съвет за работата с фискалните устройства, прецизират от Национална агенция за приходите.

Извършват се и взаимни контролни дейности със чиновниците на Министерство на вътрешните работи, както и с всички институции, които са виновни във връзка с трудовото законодателство. Приоритет в работата на екипите са и апартхотелите в града. Чрез фиктивна резервация в интернет, която играе ролята на контролна покупка, инспекторите ревизират всичко обвързвано с данъчното и осигурително законодателство в тези така наречен частни квартири.

От 1 януари 2018 година влезе в действие смяна в наредбите на Закона за Данък добавена стойност, която Национална агенция за приходите инициира по отношение на честата процедура след инспекция и налагане на насилствена административна мярка „ Запечатване на обект “, незабавно да се сменят лицата, които стопанисват обекта, за да се избегне затварянето. Мярката към този момент се ползва и към „ новите “ стопанисващи, в случай че те са знаели, че обекта ще бъде запечатан. За да бъдат осведомени, в формалния уебсайт на Агенцията, всекидневно се афишират обществено обектите, които следва да бъдат запечатани. През предишния зимен сезон поради нарушавания в Банско и Боровец бяха издадени 32 заповеди за затваряне, като в 9 от тях е изработен опит за промяна на собствеността.

В курортния град е самостоятелен координационен център, където всекидневно се регистрират и възнамеряват дейностите на взаимните инспекции. Контролните ограничения в зимните курорти ще не престават без спиране до края на сезона в денонощен режим.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР