Ски-бегачката от африканската държава Того Матилда-Амиви Птижан, която завърши на

...
Ски-бегачката от африканската държава Того Матилда-Амиви Птижан, която завърши на
Коментари Харесай

Ски бегачка от Того: Много ми е студено!

Ски-бегачката от африканската страна Того Матилда-Амиви Птижан, която приключи на 59-о място в днешната подготовка в спринта (класически стил) в ски-бягането, е шокирана от ниските температури макар второто си присъединяване на олимпиада.

Родената в Того, само че живееща във Франция Матилда-Амиви Птижан, се класира на 59-о място и изпревари със 7 позиции българката Антония Григорова. Това е и един от най-срамните моменти в историята на спорта ни, който слага въпроса дали въобще страната би трябвало да харчи пари за подготовка на скъпи екскурзианти на огромни надпревари.

В момента Матилда е на 23 години, а да кара ски се научава при идването си да учи във Франция. Тя провокира интереса и на пресата, защото доста рядко африкански спортисти вземат участие в такива обичайни дисциплини на Олимпийските игри.

Но не беше по никакъв начин словоохотлива: " Извинете ме, само че желая да се прибера на топло. Никога не ми е било по този начин студено в живота ми, съобщи още чернокожата скиорка. Атрактивната африканка за втора поредна олимпиада е знаменосец на страната, която е ситуирана на Екватора.
Иранската състезателка по ски-бягане Саманех Бейрами Бахер е водила подготовка за олимпиадата в Пьонгчанг най-вече с бягане. Знаменоската на иранската делегация на откриването на Игрите призна, че за нея значимо е присъединяване.

Иранката приключи последна в квалификацията на класическия спринт, като бе изпреварена от българката Антония Григорова.

" От седем години упражнявам ски-бягане, само че за първи път съм на олимпиада. За мен значимо е присъединяване. Не ме тормози, че съм последна. В Иран зимата е къса и в Техеран рядко виждаме сняг. Подготовката ми мина най-вече с бягане. Ските не са ми главно занятие. По принцип съм проектант и помощник в университета ", съобщи иранската състезателка пред кореспонденти в Пьонгчанг.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР