Скептични и гневни гласове по адрес на войната в Украйна

...
Скептични и гневни гласове по адрес на войната в Украйна
Коментари Харесай

В руски ефир: Войната е садизъм и жестокост, нарушихме граници и право

Скептични и гневни гласове по адрес на войната в Украйна прозвучаха в съветския народен ефир. Това се случи в петък вечер по време на дискусионното предаване „ Место встречи “.

Впечатление прави, че този път критиците са повече от един. Темата на предаването са нанесените съветски удари по енергийната инфраструктура на Украйна, които двамата водещи на предаването пламенно разясняват като „ ефикасни и работещи “. Коментира се още програмната тирада на Владимир Путин пред Валдайския конгрес, в която той споделя по какъв начин си показва новия международен ред. 

Следват определени моменти с замяна на реплики сред гостите и водещите в ефир:

Александр Ситин, политолог и историк:  Проблемът е в това, че интернационалното право и териториалната целокупност на суверенна страна бяха нарушени на 24 февруари. Тези нарушени граници не бяха съветски. Това е всичко. Така че няма никакви признаци някой да желае да договаря с Русия по какъвто и да било въпрос.

Водещ: А какво във връзка с купищата искащи медиатори?

Александр Ситин: Засега те си остават единствено искащи. Но Украйна към този момент е споделила, че няма да направи никакви отстъпки. Ако приемем тезата на Владимир Владимирович (Путин-бел. ред.), че ние сме един народ – не в народен проект, тъй като ние явно сме разнообразни хора – то може да бъде единствено в смисъл на някогашен руски народ.

Това е някогашен руски народ. Те са претърпели обсадата на Ленинград. Те са изпълнени с ненавист, за тях това е Отечествена война.

Водещ: Тогава нито ние, нито те можем да бъдем пречупени по този метод.

Александр Ситин: Да, не може.

...

Алексей Росчин, социолог:  Аз не разбирам за какъв обективен международен ред приказваме, откакто унищожаваме атомни електроцентрали и инфраструктура в Украйна.

Водещ към останалите посетители: Той от дълго време не е бил тук, очевидно е натрупал в душата си. Решил е да се... на метеното.

Алексей Росчин: Това е свирепост и садизъм, тази война против цивилни. Това е война против спокойно население.

Водещ: Е, щом вие не сте разрешавал, значи да си вървим всички.

Водещ: Хайде да се създадем, че сме чули целия ви манифест. Имате ли нещо свястно да добавите?

Алексей Росчин: След като това е, което вършим ние, отношението им (на украинците – бел. ред. ) към нас е изцяло разбираемо.

Богдан Безпалко, член на Кремълския съвет по межуетнически връзки:  Извинете, аз съм учуден от всички тези смердяковци! Вие не сте специалист, вие сте прероденият Смердяков*. Изпълзял на открито и почнал! 

Алексей Росчин: Достоевски е талант!

Водещ: Достоевски е талант, а ние всички разбираме, че вие доста желаете да се покажете още веднъж по малкия екран, само че избрахте неверната врата. Това, което казвате, не интересува никого. Вече е било дискутирано и от дълго време забравено.

...

Александр Казаков, народен представител в държавната Дума:

От 20 минути към този момент приказваме за договаряния. Какви договаряния?! Основното обръщение от вчерашната тирада на Путин беше „ Със Запада е свършено “. В продължение на един час той обясняваше за гибелта на западната надмощие. Това покана за договаряния ли е?!

Водещ: Той 8 пъти загатна думата „ Преговори “.

Александр Казаков: Какво от това, може да я е споделил и 20 пъти?!

Друг посетител: Балансът на ползите не може да бъде реализиран без договаряния, даже Западът да е завършил. Има и други елементи на света.

Александр Казаков: Как всичко това беше изречено през вчерашния ден? „ Светът след хегемонията “! Вчера Путин нарисува контурите на новия, идващия международен ред, който е по-справедлив и в който няма Запад.

Виктор Олевич, специалист от Центъра за модерна политика:

По отношение на измененията, това в действителност са промени. Съгласен съм, изминахме дълъг път. За 2 години изминахме дългия и стръмен път от осмиването на „ Black lives matter “ до това президентът на Гвинея-Бисау да бъде посредник сред Русия и Украйна. Да, в действителност, съветският президент сложи доста амбициозна задача пред въоръжените ни сили и пред съветското общество. Но да честваме победи, или да споделяме, че всичко се е трансформирало...

Водещ: Никой не чества! Вие се съгласихте, че промени са настъпили. След това, по някаква причина, подхвърляте за президента на Гвинея-Бисау.

Виктор Олевич: Към 28 октомври 2022 година тези промени не са в интерес на Русия. Дай боже да бъдат. И тогава ще пием за това.

* Герой на Достоевски, станал нарицателно за ненавист към Русия, а след това и за необикновен тип национализъм, ориентиран към личната обществена група или нация

 

 

 

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР