Скептичен съм, че може да се стигне до състав на

...
Скептичен съм, че може да се стигне до състав на
Коментари Харесай

Политологът доц. Любенов: Кабинет с третия мандат ще е със задкулисни договорки

„ Скептичен съм, че може да се стигне до състав на държавно управление с третия мандат. Трудно ще се разгласи подобаващ. Не видяхме в тези два месеца доближаване в политическите партии. Има прикрит дневен ред ”, сподели Любенов.

„ Мисля, че партиите са решили, че отиваме на нови избори. Повече от 3 месеца можеше да се одобряват законите по Плана за възобновяване, ограничаване на пълномощията на основния прокурор – ние не видяхме тези стъпки. С третия мандат това е последната опция. След тези избори бе ясно, че обстановката ще бъде паритетна ”, изясни политологът.

„ Основният проблем е в метода, в правенето на политика, а не в целите. Един приоритет би трябвало да се осъществя политически. Резултатът го виждаме от отношението на нашите сътрудници, в това число и по тематиката „ Шенген ”. Имаше две съществени разлики сред ГЕРБ и Политическа партия – едните извадиха претендент за министър председател в последния миг, предложиха напълно експертен кабинет ”, сподели преподавателят в СУ „ Кл. Охридски ”.

 

Политологът изрази мнение, че за последните три месеца народните представители не са свършили нищо значително, отбелязвайки, че за това време можеше да се одобряват някои значими закони, свързани с Плана за възобновяване или правосъдната промяна, да вземем за пример.

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР