Скъсала се е част от стена на язовир Балиново край

...
Скъсала се е част от стена на язовир Балиново край
Коментари Харесай

Язовирна стена се скъса край великотърновското село Нова Върбовка

Скъсала се е част от стена на язовир Балиново край село Нова Върбовка в община Стражица, област Велико Търново. Преливането на язовира е почнало тази нощ. Риск за популацията на селото няма, тъй като то се намира над водоема.

Очаквайте детайлности в излъчванията " По света и у нас "!

Стражица
 © Архив
Ген. Кирил Войнов, зам.-председател на Държавната организация за метрологичен и механически контрол, който е на мястото на случая, заяви, че е получил информация за преливането на язовира към 1 ч през нощта. Като причина той уточни изобилните дъждове от последните дни.

Друг язовир в същия регион - „ Чешме дере “, е препълнен и наводнил няколко къщи и учебното заведение в прилежащото на Нова Върбовка село Камен. Двата язовира са каскадни.

Няма потърпевши хора, заяви за организация „ Фокус “ регионалният шеф на Велико Търново проф. доктор Любомира Попова. По думите й, обстановката с двата язовира все още е овладяна.

„ Реагирахме дружно с пожарната и представителите на Държавната организация за метрологичен и механически контрол. “, съобщи проф. Попова. Тя акцентира, че всичко належащо като организация е основано и към този миг няма заплаха за популацията.
 © БГНЕС
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР