Скарлет Йохансон се отказа от предстояща филмова роля като транссексуален

...
Скарлет Йохансон се отказа от предстояща филмова роля като транссексуален
Коментари Харесай

Скарлет Йохансон отказа роля на джендър заради протест на транссексуалната общност

Скарлет Йохансон се отхвърли от идна кино роля като транссексуален нарушител след гневна реакция против присъединяване й. Тя разгласи това в изявление, оповестено в американските медии.

Актрисата трябваше да изиграе водещата роля в " Rub and Tug ", историята на Данте " Текс " Гил, теляк и сводник, който се трансформира в огромна незаконна фигура през 70-те и 80-те години на предишния век. Роден като Лоис Джийн Гил, той се разпознава като мъж.

" В светлината на неотдавнашните етични въпроси, повдигнати към моя облик като Данте Текс Гил, взех решение с почитание да отдръпва присъединяване си в плана ", сподели 33-годишната актриса ".

" Нашето схващане на трансджендърите напредва и аз научих доста от общността, откогато направих първото си изказване за ролята и осъзнах, че е било безчувствено ".

Когато изборът на Скарлет бе разгласен, тя и планът бяха посрещнати от обществените медии с неодобрение. Според тях опцията да изиграе ролята би трябвало да бъде дадена на човек от транссексуалната общественост, като Трейси Лисет или Джейми Клейтън.

Агентите на Йохансон не излязоха незабавно с коментар, само че разгласиха изказване, в което показват, че Джефри Тамбор, Джаред Лето и Фелисити Хъфман са артисти, създали сполучливо транссексуални функции.

Членовете на онлайн транссексуалната общественост в по-голямата си част похвалиха актрисата за решението, само че акцентираха дългия път към равенството, който към момента следва да бъде извървян.

" Благодарим на Скарлет Йохансон за напускането на " Rub and Tug "... Сега стартира същинската работа ", разяснява деятелят за цивилен права и медийната персона Ашли Мари Престън. " Това отдавна настава в Холивуд. Транс-общността е подготвена, в случай че и вие сте ", заключи Престън. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР