Скарлет Йохансон няма да се появи на големия екран като

...
Скарлет Йохансон няма да се появи на големия екран като
Коментари Харесай

Скарлет Йохансон се отказа от трансджендър роля

Скарлет Йохансон няма да се появи на огромния екран като престъпния необут Данте "Текс " Гил, който в действителност е роден като жена. Лентата Rub & Tug на режисьора Рупърт Сандърс, с който звездата работи и по шлагера Дух в ризница, е основана на същинската история на именития нарушител.

Още с първото изказване, че точно русокосата муза е определена за основната роля, потегли лавина от отрицателни мнения от набиращото мощ ЛГБТ общество (б.а. Общество на лейсбийки, гейове, бисексуални и траснджендър).

"В светлината на разразилите се напоследък етични въпроси към кастинга за ролята ми на Данте "Текс " Гил, взех решение с почитание да се отдръпва от плана ", съобщи в публично изказване, изпратено до ЛГБТ актрисата.

"Нашето културно схващане за транссексуалните хора продължава да напредва и съм научила доста от общността, откогато направих първото си изявление по отношение на избора ми, което в този момент регистрирам, че е било нечувствително ", добавя Скарлет.

Още щом Йохансон беше определена за ролята, същински яд измежду гилдията на трансджендър актьорите и деятелите се надигна и всички твърдяха, че тя няма място в прослойка, тъй като по право им се поставя някой от тях да изиграе този облик.

Звездата продължи с откровенията си и показа, че изпитва почитание и обич към транс-обществото и е щастлива, че диалогът по отношение на приемането в Холивуд продължава.

"Въпреки че обикнах концепцията да пресъздам Данте на екрана, в процеса на работа разбрах, за какво толкоз доста хора мислят, че би трябвало да бъде изигран от трансджендър артист. Благодарна съм още, че този спор към кастинга се повдигна с такава мощ и провокира един по-голям диалог за разделянето и представителността във филмите ", написа още Йохансон.

Оказва се обаче, че недоволни постоянно ще има. Много хора пък се оповестиха срещу настройката единствено трансджендъри да могат да пресъздават себеподобни на екрана. Бари Парис, племенник на Гил, съобщи пред The Wrap, че Кралят на престъпността "ще се спука от смях " с тези диспути.

"Това не може да бъде по-важно от метода, по който той желае да го види света. Мисля, че може би той въпреки всичко би желал малко повече да бъде изигран от мъж, тъй като самичък се разпознава като подобен...Сигурен съм, че би се радвал ролята да е поверена на трансджендър мъж, само че по негова време такива са били прекомерно малко ", добавя племенникът му.

С изказването си Скарлет Йохансон сама повдигна наболяла в Холивуд тематика, написа Монитор. Тя разгласи, че съгласно статистиката нито един мейджър не е взел или пресъздал трансджендър през 2017 година

"Моята продуцентска компания These Pictures, интензивно работи по планове, които показват и реалокират границите. Планираме да работим с всяко общество, с цел да представим на публиката по целия свят тези най-страшни и значими истории ", безапелационна е холивудската звезда.
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР