Скърбящо семейство обвини водещ университет в Обединеното кралство, след като

...
Скърбящо семейство обвини водещ университет в Обединеното кралство, след като
Коментари Харесай

21-годишната студентка Мари се самоуби след грешен мейл, че е скъсана на изпит

Скърбящо семейство упрекна водещ университет в Обединеното кралство, откакто тяхната „отдадена“ щерка студентка се самоуби, когато неправилно й споделили, че се е провалила на изпитите.

21-годишната Мари Фоулкс учеше фармацевтика в университета в Кардиф. Затова тя продължи образованието си онлайн, посредством срещи в Zoom, оповестява Уелс онлайн.
външна реклама
Разследването разкри, че студентката е получила автоматизиран имейл от университета, часове преди гибелта си, в който се оповестява, че се е провалила на последните си изпити и няма да премине към третата година.

Този имейл бил сбъркан и по-късно бил обновен от университета, със известие, че минава сполучливо.

За злощастие Мари към този момент била протегнала ръка на живота си, преди да прочете, че това е неточност.



След следствие през октомври предходната година университетът съобщи, че ще опрости процеса на изпити, защото правосъдния доктор споделил, че е „сложен“ и „объркващ“.

Родителите на Мари Йона и Глингвин оповестиха, че са тъжни, че е трябвало да се стигне до гибелта на щерка им, с цел да се създадат нужните промени.

Университетът се извини на фамилията на Мари и сподели, че ще има промени в метода, по който се оповестяват резултатите от изпитите.

„ Резултатите от изпитите ще бъдат обявени по метод, който да не оставя място за комплициране в бъдеще. Извинявам се. Дълбоко скърбя за тази поредност от събития. Това е унищожителен набор от условия и изцяло разбирам потребността на фамилията от отговори на техните въпроси. Ще се веселя да приказвам с родителите на Мари, в случай че те биха желали това.“, сподели заместник-канцлерът на университета в Кардиф, професор Колин Риърдън.

Йона и Глингвин Фоулкс споделиха пред Би Би Си, че са „ окуражени “, че университетът ще промени метода, по който се споделят резултатите.
Източник: vihrogon.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР