Скъпоценното попълнение на Лос Анджелис Ейнджълс Шохей Отани загатна за

...
Скъпоценното попълнение на Лос Анджелис Ейнджълс Шохей Отани загатна за
Коментари Харесай

Отани записа RBI в дебюта си като батер

Скъпоценното попълнение на Лос Анджелис Ейнджълс Шохей Отани загатна за своя свръхестествен бейзболен гений още в двойния си дебют в Съединени американски щати. Два дни откакто изигра първия си мач като питчер в пролетните тренировки на МЛБ, японецът се включи и като батер в състава на " ангелите ".

Използван от мениджъра Майк Соша като DH, Отани батира под №2 в листата на Ейнджълс и удари 1 от 1 с две бази за боли и RBI при загубата с 4:10 в снощното посещение против Сан Диего Падрес в Пеория, щата Аризона. В първите си две излизания заставащият отляво 23-годишен десничар показва самообладание против двама разнообразни питчери на " отчетата " – Джордан Лайлс в 1-вия и Бъди Бауман в 3-тия ининг.



В 5-ия Отани се изправи против Майкъл Мариот при един навън и човек на втора база и прибра рънера още при първото мятане с индивидуален шлагер в центъра. Новата суперзвезда на МЛБ мигновено бе заменен с пинч-рънер и обра овациите от малцината почитатели, събрали се на ст. " Пеория ".

" Успях да видя доста разнообразни хвърляния, а това е в действителност добре – разяснява Шохей. – Една от аргументите да изчакам толкоз доста топки в първите две заставания бе да усетя разликата в страйковата зона сред Япония и Съединени американски щати. В момента виждам топката сносно. Радвам се, че ударих първия си шлагер. Надявам се, че ще имам все по-добри батирания. По това време на годината удрянето ми е надалеч по-добро от хвърлянето. Както всяка година. "



В първия си мач като питчер Отани страдаше от неуверен надзор и за ининг и 1/3 против Милуоки Бруърс направи 2 страйкаута, пусна база за боли и даде 2 шлагера, в това число соло хоумрън при успеха с 6:5 в събота.

Засега не е ясно какъв тъкмо ще е графикът, по който двупосочният гений ще бъде употребен и като запалител, и като DH. Според американските медии има възможност през днешния ден и на следващия ден Отани още веднъж да бъде в батерския ред на Ел Ей, след което да получи ден отмора и в петък да се качи отново на възвишението.

Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР