Скъпите горива засягат все повече области на икономиката в Гърция.Туристи

...
Скъпите горива засягат все повече области на икономиката в Гърция.Туристи
Коментари Харесай

Високите цени на горивата в Гърция изправят бензиностанции и други бизнеси пред фалит


Скъпите горива засягат от ден на ден области на стопанската система в Гърция.Туристи се отхвърлят да почиват тук-там с доста безценен бензин, водачи на товарни камиони молят познати да им заредят гориво с отсрочено заплащане, а сладкарници са пред банкрут, заяви БНР.

Цената на бензина се повишава всеки ден съгласно притежателите на бензиностанции в Гърция. Днес на остров Милос доближи 2 евро и 65 цента, а дизелът е малко над 2 евро за литър. При тези цени ще банкрутираме всички бензиностанции, предвиждат със боязън притежателите. Фирмите за коли чартърен са с доста малко резервации макар мощния туристически сезон. На доста места в Гърция бензинът ще нанесе огромна вреда на туристическия бранш по мнение на туроператорите.

В Солун все по-често се оплакват, че клиенти бягат, без да платят. Шофьорите заобикалят и бензиностанции с по-ниски цени, тъй като се съмняват, че продават разредено горовото.Да се спре незаконният импорт на горива и разредители, упорстват от съюза на търговците на горива.

Днес притежателите на фурни и сладкарници оповестиха, че скъпите горива и цените на материалите водят до банкрутиране на огромна част от тях.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР