Скъпи студенти, вие сте млади хора и не можете да

...
Скъпи студенти, вие сте млади хора и не можете да
Коментари Харесай

Дадоха вот на доверие на проф. Пламен Моллов, ректор на УХТ

Скъпи студенти, вие сте младежи и не можете да влезете в живота с доноси! Има наклеветени сътрудници, а това е отвън университетския дух на нашия Университет по хранителни технологии! Да спрем с очернянето!

Призивът насочи доцент Венцислав Ненов от катедра " Машини и апарати за хранително-вкусовата индустрия “ на траялото повече от 3 часа Общо заседание в УХТ, на което беше признат годишният доклад за 2021 година на ректора проф. Пламен Моллов, оповестиха от Университета.

Доц. Ненов посочи, че група хора от предходното управление, които желаят да са на власт във висшето учебно заведение, манипулират студентите и ги карат да пишат доноси до институциите. Но хората помнят страха предния мандат, сподели той и настоя толерантността на новото управление да не се счита за уязвимост, а да се спрат офанзивите против екипа на проф. Моллов.

И други преподаватели се изрекоха в негова поддръжка, като означиха, че офанзивите срутват престижа на висше учебно заведение със 70-годишна история, съумяло да запази духа и традициите си даже в най-преломните и спешни моменти, в интервали на промяна на режими и управляващи, в години на преход и тествания.

Няма нищо по-разрушително от обединената незначителност, съобщи ректорът. Той уточни, че студенти и преподаватели от началото на годината изсипват лавина от сигнали и тъжби против университета до Министерството на образованието, КПКОНПИ, Омбудсмана, медиите и петнят името на УХТ. Най-трудно е да опровергаеш нещо, което не се е случило – това разбрах по време на клеветническата акция, призна проф. Моллов.

Докато някои професори, ръководители на катедри, се занимават с интриги и клюки и пропущат благоприятни условия университетът да сътвори партньорства с браншови организации в туризма, сегашният управителен екип е съумял да се пребори за новата магистърска стратегия под егидата на OIV, която започва напролет на 2023 година Това беше реализирано макар Коронавирус рецесията, войната в Украйна и в конкуренция с 20 други университета в Европа, съобщи ректорът.

Той заяви още, че спортната база на УХТ, за ремонта на която управлението е издействало 3,9 млн. лева, ще бъде подготвена преди лятото на 2023 година Тя ще бъде газифицирана и с изменена съвременна инфраструктура. Ръководството на Университета разгласи социална поръчка по създаване на тенис-кортове и отдаването им чартърен, при обезпечен времеви прозорец за използването им от студенти и преподаватели на УХТ.

Започна работа ново построеният " Студентски информативен център “, където специалисти ще обслужват кандидат-студенти, техните родители и ще съветват студентите.

Ремонтират се и две по-малки зали, които следва да отворят порти от началото на идната година. Там ще се организират семинари, срещи, онлайн образования, къси презентации и други

Продължават и ремонтните действия в Трети блок на студентските общежития. Очаква се те да приключат в цялостен обсег преди края на образователната година.

В своя доклад проф. Моллов се обърна към студентите: " Вратата ми е постоянно отворена за всички вас, ние сме един тим! “ На финала прочувствено благодари на сътрудниците си за поддръжката и провокира стихия от аплодисменти.

Общото заседание одобри декларация против политическата интервенция в активността на университета. Тя бе препоръчана от функционалния декан проф. Георги Костов във връзка опита на депутата Константин Бачийски да извлече политически дивиденти с визитата си в УХТ. С нея академичната общественост жигосах политическата пропаганда в Университета.

Настояваме виновните институции да осъдят всяка политическа интервенция в работата на университетите и в частност на УХТ и да изискат пояснения от народния представител за неговите дейности и присъединяване му в този проведен опит за съсипването на едно от най-реномираните висши учебни заведения в Република България, се споделя в декларацията. Тя бе адресирана до ръководителя на Народното събрание Вежди Рашидов, премиера Гълъб Донев, министъра на образованието Сашо Пенов, ръководителя на комисията по обучение в 48-то Народно събрание Красимир Вълчев, до ръководителя на Съвета на ректорите акад. Лъчезар Трайков и до Даниел Парушев, ръководител на НПСС.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР