Скъпи съграждани,За мен е чест да Ви поздравя по случай

...
Скъпи съграждани,За мен е чест да Ви поздравя по случай
Коментари Харесай

Коста Каранашев поздравява жителите на община Котел по повод Деня на Съединението

Скъпи съграждани,

За мен е чест да Ви поздравя по случай 137-ата годишнина от Съединението на Княжество България с Източна Румелия.

6 септември 1885 година е бележита дата в новата българска история. Дата, която свързваме с решимостта на нашите предшественици, отпред с видния наш бунтовник, публицист и общественик Захарий Стоянов, с която декларират, че желаят да живеят в почтена, самостоятелна и обединена България. Това предпочитание приковава вниманието на цяла Европа към нашата страна. Въпреки своите вътрешни различия и несъгласия, българската общност и политически хайлайф съумяват да обединят своите сили. Младата ни страна, без кръв и принуждение над победения, поема ориста си в своите ръце и сбъдва огромната си фантазия.

Днес, когато България още веднъж минава през следващите тествания и политически рецесии, следва да си напомним историческия урок, че точно националното единение е това, което най-вече ни е пособие в моменти на компликации.

Искрено имам вяра, че водени от националните ползи на страната и в частност, от ползите на нашата община, можем да се обединим за по-доброто бъдеще на децата ни!

В Деня на Съединението насочвам към Вас откровените си пожелания за здраве, благополучие и триумфи във всяко потребно начинание.

Честит празник!

КОСТА КАРАНАШЕВ,

Кмет на Община Котел
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР