„Скъпи приятели, необходим е постоянен граничен контрол и се надявам

...
„Скъпи приятели, необходим е постоянен граничен контрол и се надявам
Коментари Харесай

Още един водещ германски политик: ”Не” на България за Шенген

„ Скъпи другари, нужен е непрекъснат граничен надзор и се надявам да ми простите: Не желаеме разширение на Шенгенското пространство и включването на България и Румъния. Това е неверен сигнал”, сподели още той.

Зьодер разгласява във Facebook профила си видео със своето изявление по време на конгрес и написа:

"Ясен ангажимент към нашите западно-християнски полезности. Ние би трябвало да се придържаме към нашата просвета и в Баварската конституция. Нашите полезности са нашият компас ".

Зьодер е един от най-влиятелните политически водачи в Германия. Член е на Християнсоциалния съюз – главен сътрудник на ХДС на немския канцлер Ангела Меркел.

Седем години е министър на финансите на Бавария.

През 2012 година обаче списание „ Шпигел” го разгласи за един от 10-те най-опасни европейски политици, които употребяват нападателен звук в дебата за бъдещето на Европа, напомня bTV.

Преди две седмици и баварският министър на вътрешните работи Йоахим Херман съобщи изрично:

"В този миг приемането на България е изключено, защото е още рано за това. Разширяването на Шенген не може да става за сметка на сигурността на немските жители ".

Преди дни пък холандският министър председател Марк Рюте, който беше на посещаване у нас, съобщи, че по принцип ни поддържат за Шенген, само че "работата още не е свършена " .

Само немският канцлер Ангела Меркел звучи по-оптимистично за страната ни, само че и тя не дава гаранции за нищо:

"България ще влезе в шенгенското пространство "в най-скоро време " и "на стадии ", даде обещание тя през януари в София пред премиера Бойко Борисов.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР