Скъпи майки и татковци, баби и дядовци! Как общувате с

...
Скъпи майки и татковци, баби и дядовци! Как общувате с
Коментари Харесай

Рецитираме Вазов с Народния театър

Скъпи майки и бащи, баби и дядовци! Как поддържате връзка с децата, на какво ги учите, затворени в домовете си? Играете ли с тях, разговаряте ли с тях, четете ли с тях? Тъй като сме на ваша страна, ви приканваме да помогнете на децата си да научат наизуст едно от Вазовите стихотворения - " Аз съм българче " или " Молитва ". Този апел насочва Народният спектакъл " Иван Вазов ", който през 2020 година отбелязва 170 години от рождението на своя патрон. Двете стихотворения, с изключение на прелестния и гласовит темп, носят в себе си и чистата, наивна, първозданна сила на думите, която е съзвучна с детската душа и съответствува с красивата изясненост на детски свят.

Майки и бащи, баби и дядовци, задоволително е неведнъж да препрочитате на глас пред децата едно от Вазовите стихотворения, с цел да попие и покълне то в детското схващане, да остане там като смисъл и опора. Ще се удивите какъв брой елементарно децата ще научат стихотворението наизуст - е, тогава ги снимайте с мобилните си телефони или камери и ни изпратете клип с осъществяването на [email protected], с цел да го качим на уеб страницата, фейсбук страницата и ютюб профила на НТ " Иван Вазов ", допълват основателите.

Разбира се, можете и самите вие да се запишете и да ни изпратите видео с вашето осъществяване на едно от двете стихотворения. Така, като се изключи че ще знае най-малко едно прелестно Вазово стихотворение наизуст, вашето дете ще се подреди измежду огромните актьори и персони, които участват, рецитират и четат в Националната акция на Народния спектакъл " Препрочитаме Вазов ". Изпълнението му ще бъде гледано и споделяно стотици пъти от хиляди хора, които с прозорлива мъдрост намират очакване в словото на националния ни стихотворец, както постоянно се е случвало в България през дни на тествания, напомнят от трупата.

Скъпи майки и бащи, баби и дядовци, в този момент е моментът да въвлечем и приобщим децата си, своето бъдеще, към необята Вазов, към духовните си начала, които ни проправят пътя напред и съхраняват в слово достолепието на живота ни, обичта ни един към различен и към България.

Текстовете на стихотворенията и декларация, която родителите би трябвало да попълнят, сканират (или снимат) и да изпратят дружно с видеото, може да се намерят в уеб страницата на театъра. По този метод родителите заявяват, че са съгласни да покажат своето дете.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР