Скъпи мамо и тате... Дарина вече понесе своето наказание…Писмо със

...
Скъпи мамо и тате... Дарина вече понесе своето наказание…Писмо със
Коментари Харесай

bTV Репортерите: 10 часа шанс

" Скъпи мамо и тате... Дарина към този момент понесе своето наказание… "

Писмо със подобен текст написа до родителите си Викторио Александров – на 26, чиновник в частна охранителна компания, с чисто правосъдно минало. Прави го преди дни. По всяка възможност, малко откакто се разделя с дамата, с която живее на фамилни начала – Дарина Министерска.

" В 18:31 ч. сме получили сигнал… 23-годишно момиче е умряло от огнестрелни рани… Издирваме някогашния й другар, с който са живели на фамилни начала, детенце на 1 годинка, което най-вероятно е с него ", заяви в нощта на убийството шефът на Столична дирекция на вътрешните работи Ивайло Иванов.

„ Родителите в началото се пробват да осъществят нормалната си връзка с щерка си, която обаче не се осъществя. Тя не подвига телефона за избран интервал от време. Отива на място майката, която чува звука на телефона на щерка си извън, пред вратата. Бащата подхваща дейности, собственоръчно разрушава вратата, вижда какво се е случило и мигновено подават сигнал с майката към 112”,съобщи Валери Кофетаров от Столична дирекция на вътрешните работи.

„ Детенцето по този начин е било сграбчено, че едната му терлъчка беше под дивана, а другата в… просто не мога да ви опиша какво беше горе. Намерихме униформа – негова, от СОТ, която най-вероятно с предлог е пристигнал да си вземе и тя му е отворила. С предлог да желае да си види детето, само че той е пристигнал просто да я убие», сподели Валерия Филкова, другарка на фамилията на Дарина.

Часът е 13:06 – Бяга по стълбите с детето. Това демонстрира запис от видеокамерата във кооперацията.

“Имам желание да отпътува отвън страната… ", написа в писмото му.

" Насочва се към Северния парк, където в кофа за отпадък се отървава от мобилния си телефон. Отива на автобусна спирка, където взима рейс 26, който върви до Нови Искър. Слиза на спирка Курило, наоколо има пицария ", описа Валери Кофетаров.

16 ч. – 17 ч. – В заведението

„ Вътре сяда с детенцето. Поръчва си чорба, бира, с която чорба храни детенцето и филия самун. За себе си по-късно поръчва и втора бира. На въпрос на сервитьорката, тя научава догадка от него, че живее в столицата, само че са пристигнали на посетители в Нови Искър.

В общи линии престоят му в пицарията е един час, оповестява, че жена му ще заплати сметката. Излиза с детето на открито. Не си заплаща сметката в пицарията, напуща я бегом. Започва да маха на спиращи автомобили», добави Валери Кофетаров.

17:10 часа – Напуска заведението

17:20 ч. – Качва се при брокерката

" Почти пред колата изскочи човек с бебе на ръце и ми маха за стоп. Аз, като видях бебенцето, не можах да не спра. Спрях, качих го. Попитах го за къде е. «До София съм, няма значение къде». И тръгнахме на път. Сподели, че имало скандал в фамилията, че със брачната половинка си са се скарали, че той бил отговорен, тъй като бил попрекалил с алкохола. Тя го оставила с детенцето и взела колата. Това, което аз му споделих, че децата в никакъв случай не трябва да бъдат жертви на проблемите на родителите и че не би трябвало да бъдат пострадали. Каза на детенцето – «Спокойно тати, на следващия ден ще си се приберем при мама или още днес». Изглеждаше като безусловно естествен човек. Спокоен, не миришеше на алкохол, съответен, с ясна и подредена мисъл. Да го беше оставил, аз щях да го взема. Дори не е правил подмятания, даже аз не съм заподозряла, че има нещо, което може да подтикне този човек да постъпи по този метод ", описа брокерката.

" Манипулативен е несъмнено и това потвръждава обстоятелството, че действието е било замислено. Че е бил под мощни страсти, бил е. Сега, той, че е лишил човешки живот, знае, не е простак, тръгнал е да се избавя и е напълно обикновено да се лута в страстите си и да гради защитна теза ", изясни психиатърът Цветеслава Гълъбова.

19:10 ч. – Слиза от колата на брокерката; кв. " Хаджи Димитър "

Викторио се качва в такси.

" Усетих удар по тила и зареди револвера. Вика – „ Ако искаш да живееш, слушай какво ти казвам”. Карай ме, вика, на най-високия мост, да скочим от моста, да се самоубием. „ Аз не желая да навредим на детето”, това от самото начало говореше и го гушкаше. Повтаряше: " Тати доста те обича! ". Детето плачеше истерично. Като го питах детето какво ще го правиш, къде ще скачаш? Аз какво да го върша това дете? Той вика „ Аз ще ти го оставя на тебе, ти ще го оставиш в най-близкото районно. “ Викам „ Как ще ми го оставиш, аз не мога да се занимавам с дете. “ И той вика „ Добре, тогава на Богоров ще ни оставиш дружно ", описа таксиметровият водач.

21 ч. – Слиза от таксито край Долни Богров

" Ако се опитат да ни разделят – ще умра с щерка си ", написа в писмото му.

22:30 часа

„ На мероприятията, които са проведени по претършуване на местността, при ориентиране на вниманието на сътрудниците нататък и тяхното желание, очевидно да го претърсят, чуват двата изстрела, огнестрелни. След, което Викторио самичък излиза от постройката с детето в ръка. Съприкосновение не е имало сред него и служителите на реда. Оръжието го е оставил на мястото», изясни валери Кофетаров от Столична дирекция на вътрешните работи.

" Не знам за какво имам това шесто възприятие, че той е умъртвил детето, тъй като е чул полицейските сирени и е стрелял сега, с цел да не издаде, че е плачело ", мисли си лелята на Дарина Таня Найденова.

" Много деликатно се е прострелял, с цел да има единствено одраскване, много деликатно, за човек, който борави с револвер, тъй като е страхливец, не го е мислел. Може да се е уплашил, благ му е живота и не желае да го отнеме ", разяснява психиатърът Цветеслава Гълабова.

Викторио и щерка му бяха откарани в " Пирогов ". Никол издъхна няколко часа по-късно.

" Това е най-болният въпрос – за какво всички, които са го видели, не са отреагирали ", пита се бащата на Дарина Георги Министерски.

Майка й Ваня Министерска счита, че детето е можело да бъде избавено.

" Това са й последните два телефона. Имаше шест такива, татко й през няколко месеца й купуваше телефон, тъй като той чупеше всичко ", сподели приятелката на младата жена Валерия Филкова.

„ Той постоянно е бил като диктатор над нея. Тя нямаше приятелки. От момента, в който е с нея, тя няма приятелки. Чувство за благосъстоятелност. Той, имам възприятието, че и детето скачаше от време на време и го взимаше, с цел да не е в нея», сподели лелята на Дарина Таня Найденова.

„ Много пъти приказвах с нея – че това не е човек за нея, че това не е първата жена, сама с дете. Самотна майка. Никой не е починал от това, а тя умря от това, че просто замълча, не пожела да подаде тъжба. Мълчеше за целия тормоз”, описа Валерия Филкова.

Версията на Викторио е, че няма спомен за убийството. Твърди, че Дарина не се грижела за едногодишното им дете им и че даже го малтретирала.

" Изтръгна детето от ръцете ми, дребната се разплака. Следващото, което помня, е, че тичам. Бях с револвер ".

" В последните седмици тя се беше събудила, тя стартира да живее, да желае автономия и да се връща към остарелия метод на живот – да бъде самостоятелна, което не се допускаше при нея. Тя доста държеше на това да се постъпи по извънредно човешки метод, той да си вижда детето, тя не желаеше детето да остава без татко ", показа майката на Дарина Ваня Министерска.

След като слязъл от таксито край Долни Богров, Викторио твърди, че задремал. Не помнел да е убивал и Никол.

„ Видях светлина, чух викове. Нямам спомен какво стана. Никога не съм наранявал щерка си.”

" Това е афект, който е провокирал кратковременно разстройство на съзнанието му ", твърди юристът на Викторио Александров Елисавета Иванова.

„ Имаше след случая няколко диалога с него. Непосредствено откакто лиши живота на щерка си, се държа много несъответстващо. Впоследствие на това издигна една защитна теза, че не помни нищо. Не зная. Просто човек първо по какъв начин би направил нещо сходно. Не знам по какъв начин се живее с такова нещо”, заяви Валери Кофетаров – Столична дирекция на вътрешните работи.

" Делото още не е приключило по този начин, че нямам какво да кажа. Има доста неща за уточняване ", сподели майката на Викторио Лидия Александрова.

" Отиде си от добрината. Аз персонално изпитвам голяма виновност за това, че я възпитахме да бъде добра , да бъде човек. Трябваше да я възпитаме да бъде злобна и егоистична. Сега щеше да е жива и щеше да е щастлива ", счита майката на момичето Ваня Министерска.

" Явно в този свят положителните хора не съумяват. Да сътвори дом и семейство. Това й беше фантазията. Да има уют и детенце, за което да се грижи. Другата й фантазия е фотографията – да стане добър фотограф и да оказва помощ на хората, както го и правеше ", сподели бащатата на Дарина Георги Министерски.

" Една от картините от изложбите, които правеше. Когато я виждам, аз я свързвам с Дани. В момента, в който се случи нещастието, видях нея на картината. Самата тя ми се желае да стане знак на избавените майки ", изясни приятелката на фамилията на Дарина Даниела Сарастова.

" Аз не желая гибел за него, гибелта е освобождение. Искам непрекъснато това нещо да гледа и да става с това нещо. Разбирате ли, 100 години да живее. Ей това му поисквам. Защото каквото и да създадат с него, в случай че ще воин да го създадат, в случай че желаят ей там на части да го нарежат – нашите деца няма да се върнат ", сподели лелята на Дарина Таня Найденова.

" Не съумях да кажа на Дари какъв брой доста я обичам, не съумях. Аз съм й го казвала и на Никол, само че беше дребна да го разбере, само че съм уверена, че го усеща ", спомня си Ваня Министерска.

" Това е свещичката от рождения й ден, който беше единствено седмица преди да почине. Много желая в този момент да са спокойни и щастливи двете ", надява се Валерия Филкова.

Много бихме се радвали, в случай че нещата спрат до тук, да няма повече принуждение, сподели Георги Министерски.

" Да няма последваща Дарина и Никол, да няма такива дами и деца, погубени от домашно принуждение. Иска ни се Дарина да затвори вратата на всичко това, на този филм на ужасите ", съобщи майка й Ваня Министерска.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР