Скъпи лекари, медицински сестри, санитари, фармацевти и лаборанти, поздравявам Ви

...
Скъпи лекари, медицински сестри, санитари, фармацевти и лаборанти, поздравявам Ви
Коментари Харесай

Борисов поздрави медиците за човечността и грижите във време на криза

" Скъпи лекари, медицински сестри, санитари, фармацевти и лаборанти, приветствам Ви по случай Световния ден на здравето и професионалния празник на здравните служащи в България! Поклон пред Вашата човещина, мощ и голяма отговорност да се грижите за другия. "

С тези думи във " фейсбук " министър председателят Бойко Борисов поздрави медиците по случай празника им.

Той акцентира, че тази година посрещат празника в рецесия, която е заварила неподготвени всички страни в света.

Врагът е незабележим, чужд. За някои изглеждаше безопасен първоначално, само че през днешния ден ни е изправил пред тежко тестване. В тази борба против епидемията няма потребност от нападатели, всички сме бранители. Само в случай че сме единни и виновни можем да изградим защитна стена против болестта. С нея ще браним освен себе си, само че и близък. Защото вредите върху стопанската система, колкото и да са тежки, ще ги възстановим рано или късно. Човешкият живот обаче е незаместим, написа министър председателят.

Той акцентира, че вижда каква тежест понася всеки болести битката против епидемията, само че съгласно него подхванатите дейности дават резултат. Борисов е на мнение, че колкото повече дисциплинираност и отговорност покажем в този момент, толкоз по-бързо и леко ще преминем през пика на епидемията.

Нито една мярка обаче няма смисъл, в случай че не се ползва от всички на всички места. Допуснем ли отклоняване или разхлабване - последствията ще са страшни и непредвидими, безапелационен е Борисов.

Той означи, че не може да обещае, че по-късно предизвикателство всичко ще бъде както преди, само че дава дума, че ще постави всички старания България да продължи пътя си.

Благодаря на българските лекари и на всички български жители за това, че в такива сложни моменти демонстрират какъв брой мощен и заслужен народ сме , единен към този момент 13 века в една огромна идея - да пребъде България, добавя още министър председателят.

В умозаключение Борисов посочи, че ще се бори за здравето на хората и отхвърля да бъде този, който ще трансформира страната в морга.

Отказвам да бъда този, който да взема решение кой да диша и кой не. Предпочитам да изтърпя всички рецензии поради ограничаващите ограничения. Предпочитам да преживеем редица неволи, само че да останем живи. И по този начин да излезем от рецесията, добави министър-председателят.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР