„Скъпи жители на Свиленград, благодаря ви, че отделихте от времето

...
„Скъпи жители на Свиленград, благодаря ви, че отделихте от времето
Коментари Харесай

Корнелия Нинова: Демографската криза не е партиен, а национален въпрос

„ Скъпи поданици на Свиленград, благодаря ви, че отделихте от времето си, с цел да се забележим и да ви отговорим на въпросите, които ви вълнуват. В Свиленград има нерешени проблеми, само че най-голямата ни паника е за обезлюдяването и демографската рецесия. Нашият кмет и общински съветници ще подкрепят младежите посредством стипендии от общината, с цел да учат, само че по-късно да се върнат и да работят тук, ще има помощ на младите фамилии с безвъзмездни детски градини и ясли и обезпечаването им с общински жилища”, съобщи водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова в Свиленград, където беше с цел да поддържа претендента за кмет Стамо Димитров. „ Той е млад, съумял човек, татко на три деца. Беше деен и като общински консултант, сигурна съм, че и като кмет ще продължи да работи за вас”, изясни Нинова.

„ Трябва да създадем общи старания. Демографската злополука не е партиен въпрос. Това е народен въпрос”, добави тя. Нинова изясни, че от левицата са готови ограничения и за възрастните хора - специфичен обществен общински пакет.

„ За трети път предложихме в Народното събрание преизчисляване на всички пенсии на пенсионерите. Само по този начин може да се реши казусът с бедността на възрастните хора”, изясни водачът на Българска социалистическа партия. Корнелия Нинова напомни статистиката от преди няколко дни, която гласи, че в страната близо 2 милиона живеят под прага на беднотия и от тях милион и половина са пенсионери.

Тя разяснява, че Свиленград и районът са доста удобни за развиване на земеделието: „ За една страна е значимо да развива производството и земеделието. Затова приветствам Стамо Димитров за инициативата- като кмет да открие общинска земеделска борса, на която земеделските производители да осъществят продукцията си”.

Тя даде за образец Румъния, която сътвори дружество за изкупуване и преправка на личната земеделска продукция.

„ Ще помогнем на национално ниво с всички законадателни ограничения, с цел да подтикваме родното произвеждане и земеделие. Нашите претенденти тук поемат ангажимент да понижат локалните налози и такси на компании, които влагат в произвеждане в района. За да дойдат вложители, е нужно да им се основат условия. Поздравявам сътрудниците от Свиленград, че няма да продават общински парцели. Те би трябвало да се влагат дружно с компаниите в общи производства, с цел да има и доходи за общината и да се равива икономиката”, приключи Корнелия Нинова.

По време на срещата тя връчи членски карти на новоприетите социалисти.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР