Скъпи избирателю,Многоуважаеми суверенчо,Най-прекрасно суверенченце,Промяната изкара 100 дни на власт и

...
Скъпи избирателю,Многоуважаеми суверенчо,Най-прекрасно суверенченце,Промяната изкара 100 дни на власт и
Коментари Харесай

Промяната е великолепна! Такава, каквато я пожелахте

Скъпи избирателю,

Многоуважаеми суверенчо,

Най-прекрасно суверенченце,

Промяната изкара 100 дни на власт и ти нещо стартира да недоволстваш от нея. Промяната в действителност е превъзходна. Но тя няма по какъв начин да бъде освен това от това, което ти самият си поискал.

Не се хващай на манипулативните приказки на придворни анализатори, че гласоподавателят постоянно има право, че той в никакъв случай не е отговорен и че единствено политиците са отговорни. Избирателят в Русия не е отговорен в действителност. Там за всичко е отговорен Путин, тъй като в Русия има тирания.

В една народна власт, даже несъвършена като нашата (то коя ли народна власт е съвършена в действителност?!) главната отговорност, многоуважаемо суверенче, е точно твоя. Ако не си удовлетворен от смяната, би трябвало да се сърдиш единствено на себе си. Защото просто не си й дал задоволително власт.

Уважаеми избирателю, в случай че си не харесваш примерно, че България има неуверена и незадоволително евроатлантическа позиция по отношение на войната в Украйна, на последващи избори направи по този начин, че да има ръководещо болшинство от най-малко 121 депутати без Българска социалистическа партия. Ако изхвърлиш и " Възраждане " от Народното събрание - още по-добре. Настоящият президент също е евразийско леке на евроатлантическите ни ревери.

Недоволен си примерно, че обвинените в корупция някогашни ръководещи не престават да се разхождат безнаказани. И дори го играят репресирани, като че ли са Нелсън Мандела.

Ами с тази прокуратура по този начин ще бъде. Дори да се откри видеозапис по какъв начин предприемачът от Дубай дава сакове с пари където би трябвало, държавното обвиняване ще съобщи, че това е монтаж, който циркулира в интернет. И не е задоволително доказателство за покачване на обвиняване.

За да престане прокуратурата да бъде юрист на мафията и да стане бранител на публичния интерес, каквато би трябвало да е нейната роля, трябват правосъдна промяна с промени в Конституцията. В момента прокуратурата брани ГЕРБ и Движение за права и свободи в съда, а ГЕРБ и Движение за права и свободи я пазят в Народното събрание. И тази проведена незаконна група по върховете на страната, е непоклатима.

За да бъде разтърсена и унищожена, в Народното събрание би трябвало да има конституционно болшинство от 180 или най-малко 160 депутати без ГЕРБ и Движение за права и свободи. Това не е невероятно - тези две партии имат общо под 1 млн. гласа. При една по-висока изборна интензивност в интерес на смяната това може да се случи.

Акцията на смяната по арестите не беше издържана от юридическа позиция. Определено трябваше да се постараят малко повече. Но чисто политически тя бе извънредно събитие.

Подобен камък в блатото никой до момента не е хвърлял. Всички държавни управления в последните 20 и повече години идваха на власт с обещанието, че предходните ще си понесат отговорност за безобразията. И нищо не се случваше по-късно.

В момента смяната има власт, едвам вкара Бойко Борисов и сие за едно денонощие в ареста. И да закрие профилираните съд и прокуратура. А да - и да приканва при всеки комфортен мотив Иван Гешев да си подаде оставката.

Не е прав министър председателят Кирил Петков обаче, че недосегаеми към този момент няма. Напротив, към момента има - Ахмед Доган и Делян Пеевски. Техният безгрижен с нищо не е нарушен и до момента.

Но въпреки всичко би трябвало да се признае, многоуважаеми суверенчо, че смяната в общи линии извършва упованията към нея. Така че вместо да й се цупиш по-добре се замисли по какъв начин на последващи избори да й дадеш повече власт.

Въобще не питай какво смяната може да направи за теб, а се запитай какво ти можеш да направиш за нея.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР