Скъпи бутици и онлайн магазини масово предлагат дрехи като нови,

...
Скъпи бутици и онлайн магазини масово предлагат дрехи като нови,
Коментари Харесай

Скъпи бутици ни мамят с дрехи втора употреба

Скъпи бутици и онлайн магазини всеобщо оферират облекла като нови, които в действителност са „ втора ръка”. За измамата предизвестяват сюрпризирани консуматори, които получили използвана стока при покупки след празниците.

Предлагат ли ни търговците в действителност носени облекла и обувки вместо нови и по какъв начин се случва това, ревизира Нова телевизия.

От магазини със артикули „ втора ръка” - съобразителни търговци изкупуват маркови облекла и аксесоари, след което ги продават на по-високи цени. Сигналите към контролните органи от пострадали консуматори зачестяват точно в този момент, следпразнично – в интервала на огромните понижения.

Масово в комерсиалната мрежа се оферират даже използвани обувки и долни дрехи, което е неразрешено.

Вече носени и даже мръсни облекла – вместо нови блузи, панталони и рокли. Това откриват в пратките си десетки консуматори след покупка в интернет.

Сигнали за колета с използвани облекла и обувки, предлагани като нови, заливат форумите в обществените мрежи. Такива сигнали получават и в платформите за безвъзмездни разгласи, където търговци се пробват да ни оферират лъжливите предложения.

„ Когато видим такива нередности - получим нещо използвано, което е било оповестено за ново - сигурно приказваме за машинация. Когато се съберат доста сигнали против избран консуматор или търговец – ние правим инспекция и този търговец бива блокиран в последствие”, споделя Нора Калионска, платформа за безвъзмездни разгласи.

За схемата удостоверяват и в магазините за облекла „ втора ръка”. Именно от там – съобразителни прекупвачи изкупват атрактивни артикули на ниски цени, споделя Цветелина Томова.

„ Идват единствено в ден на зареждане, изкупуват най-маркова стока, като водещото е облеклата да бъдат непокътнати, търсят с етикет. Идват най-малко с половин час по-рано – с цел да запазят място, да бъдат измежду първите, когато отвори магазинът. Интересно е, когато видиш един мъж, закупил огромно количество дамски облекла, то е ясно, че не са особено за него”, изяснява Цветелина Томова, шеф на магазин за използвани облекла.

След като се преборят с другите клиенти за най-хубавите облекла в магазина, прекупвачите ги оферират като нова стока в дребни бутици или онлайн платформи.

„ Доста постоянно с сътрудниците си демонстрираме продукти, които те са видели в наш магазин, по-късно са качени в някой от най-използваните онлайн платформи. Купуват освен единични бройки, купуват разнообразни продукти, много са взискателни, преглеждат дрехата отвсякъде”, прибавя Цветелина.

Търговците деликатно наблюдават стилните трендове, сезонността на стоките и какво тъкмо търсят потребителите. За да отговорят на всеки усет при препродажбата.

Закупените от магазините облекла и аксесоари „ втора ръка” се препродават на най-малко двойно и тройно по-високи цени. Дори и с надценката обаче търговците съумяват да ги пласират много по-евтино, в сравнение с се продават същите, само че чисто нови в магазините. Затова и постоянно при тази машинация стоките се оферират на промоционални цени.

Съветът е при покупки онлайн да пожелаваме от търговеца обзор и тест при приемане на пратката. Само по този начин може да сме сигурни, че ще получим поръчаните нови облекла и обувки – вместо остарели и мръсни артикули.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР