Скъпи Бойко Борисов, благодаря за сърдечния прием в София. Радвам

...
Скъпи Бойко Борисов, благодаря за сърдечния прием в София. Радвам
Коментари Харесай

Ето Я Развръзката След Дългоочакваната Среща На Бойко Борисов С Ангела Меркел! Вижте Какво Се Разбраха Преди Малко!

„ Скъпи Бойко Борисов, благодаря за сърдечния банкет в София. Радвам се, че имам опция при започване на Българското председателство да гостувам тук. Очакваме доста от него, квалифицирано е чудесно от българското държавно управление. Мотото „ Съединението прави силата “ е тъкмо това, от което има потребност Европейски Съюз “, съобщи Меркел.

По думите й от географското си състояние България може да направи доста за развиването на връзките със съседите си.

„ Много интензивно говорихме за тези връзки. Например за неофициалната среща, която желаеме да се организира в София за Западните Балкани. Напълно споделяме задачите на Българското председателство “, разяснява тя.

" Можем да разчитаме на ръководството в България. Знаем, че председателството е доста добре квалифицирано. Добрия живот в мирна Европа се нуждае и от присъединяване на Западните Балкани, от това те да получат европейска вероятност. Трябва да покажем забележими триумфи, Ще поканим Англия към по този начин наречения „ Берлински развой “, който Германия иницира тази година. Ще работим ръка за ръка ", съобщи Меркел.

Трябва да улесним процеса на съгласуваност, т.е. да дадем опция на хората да се свържат посредством инфраструктурата. Ще насърчим инфраструктурните планове и ще работим в тясно съдействие, добави тя.

Меркел акцентира като различен акцент съседството с Турция.

Ангела Меркел приветства самодейността на българския министър председател дружно с ръководителите на Европейския съвет, Комисията и Народното събрание, за среща с президента на Турция и намерено да се приказва по всички нерешени въпроси.

" Имаме потребност от подредени връзки, с цел да можем да решаваме проблемите, които пораждат "., сподели тя.

По отношение на съдействието с Турция и въпросите за миграцията, тя означи, че България ще продължи работата по досието за общата европейска политика в региона на убежището.

" Искам да благодаря на България за метода, по който пази нашата външна граница, тази задача е извънредно сложна, изключително по българо-турската граница. " Фронтекс " поддържа България, Германия поддържа България с думи и каузи, главната работа обаче би трябвало да бъде свършена тук, за което желая да ти благодаря ", обърна се тя към премиера Борисов.

Приветствам концепцията на България да построи във Варна газов хъб, който да диверсифицира доставките на газ в Европейския съюз. България има стратегическо състояние във връзка с този планове по тази причина ние го поддържаме, сподели още Ангела Меркел.

Правилата на Шенген ще стартират да се вкарват последователно в България

Не мога да ви кажа съответна дата, само че съгласно мен в най-скоро време, последователно и на стадии, ще стартират да се вкарват разпоредбите на Шенгенското пространство, преди всичко по летищата, сподели канцлерът на Германия Ангела Меркел.

„ Обсъждаме от дълго време присъединението на България към Шенген. Виждаме какви старания поставя България. Подкрепяме България и на процедура към днешна дата тя към този момент пази външна граница на Съюза – българо-турската граница. Мисля, че тази тематика много бързо още веднъж ще застане на дневен ред “, разяснява Меркел.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР