Скъп емоционален подарък е подготвен за топло и по български

...
Скъп емоционален подарък е подготвен за топло и по български
Коментари Харесай

Уникално посрещане за Ара Маликян във Варна

Скъп прочувствен подарък е квалифициран за топло и по български гостоприемно приветстване на Летище Варна на Ара Маликян, който ще закрие Международния музикален фестивал " Варненско лято “ на 2 ноември в Двореца на културата и спорта. На българска земя дълго чаканият виртуоз на цигулката ще бъде посрещнат от другари от AGBU (Общоарменски благотворителен съюз Парекордзаган), взаимно с представители на Община Варна - с 200-годишна арменска икона в специфична българска облицовка, и с емблематичното за страната ни розово масло.

Музикалните шедьоври в програмата на мегаспектакъла на виртуоза към този момент са известни. За своите нетърпеливи фенове Ара Маликян е подготвил калейдоскоп от обичани мелодии, пресъздадени в неговия автентичен жанр – ще прозвучат тематики от Бах, Моцарт, Вивалди и Паганини. В " Невероятната история на една цигулка “. публиката ще разграничи в ярките осъществявания тематики на Джими Хендрикс, сюблимния " Кашмир “ на Led Zeppelin, шлагери на Дейвид Бауи, тематики от кино лентата " Криминале “ и алтърнатив претекстове на Radiohead – цяла палитра от столетия, стилове и въздействия. Ара ще ни опише доста свои истории, като с Con mucha nata пресъздава своята приказка и искрено разкрива по какъв начин е съчинил своята персонална история за произхода на цигулката си. Друга мелодия от спектакъла - Vale de Kairo е отдадена на фамилната линия дядо, татко и наследник. Интересни и провокативни ще бъдат подбраните за този концерт творби, в цялостната идея на мегаспектакъл от тон и светлина, еуфория и музика.

Ара Маликян е повлиян от необятен обсег на въздействия, които е попивал през годините в своя цветен свят от националности и култури. Спектакълът ще поведе меломаните през богатия и другоземен лъх на ливанската музика, през арменските му корени, през индийски, еврейски и арабски ритми, а класиката ще бъде показана изненадващо модерно и екзалтиращо.

" Невероятната история на една цигулка “ е 25-тият албум на извънредно известния по света Ара Маликян. Тя е прочувствен и персонален роман, който връща загатна за основания в Модена инструмент, пропит със мемоари от родния му Ливан, с поучителни истории от дядо му, със силата на арменските му корени и типичен цигулкови тематики, издържали изпита на времето.

Мегаконцертът " Невероятната история на една цигулка “ е първи гастрол на Ара Маликян във Варна.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР