Сканирането на хартиени снимки може да бъде скъпо и трудоемко

...
Сканирането на хартиени снимки може да бъде скъпо и трудоемко
Коментари Харесай

Как да сканираме хартиените снимки с Google PhotoScan в три стъпки

Сканирането на хартиени фотоси може да бъде скъпо и трудоемко занятие. Защо да даваме спомагателни пари за скенер и да се впускаме в комплицирана софтуерна случка, откакто всеки от нас носи решението в джоба си?

Гугъл PhotoScan е приложение за Android и iOS, което употребява камерата на смарт телефона, с цел да направи няколко фотоси на хартиеното копие, което желаете да дигитализирате, след което употребява умни логаритми, с цел да ги събере в съвършеното изображение. Това се прави освен за да бъдат обработени по-големи фотоси, само че и да се отстранен артефакти, отражения и други недостатъци от процеса. Разбира се, най-хубави резултати ще постигнете в добре осветено с естествена светлина помещение.

За да бъдем изцяло почтени - цифрово снимано изображение постоянно ще бъде по-добро от фотография на хартиена фотография. Същото важи и иза потреблението на обособен скенер, само че както към този момент споменахме, скенерите костват пари, а фото студиата взимат по 40-50 стотинки на фотография за дигитализиране. С потреблението на приложението на Гугъл можете да получите много сносни резултати, които ще са приемливи за 99% от поребителите, а най-важното - това става много бързо и елементарно.

 Как да сканираме хартиените фотоси с Гугъл PhotoScan в три стъпки

Първа стъпка

Изглеглете приложението Гугъл PhotoScan for Android или PhotoScan for iOS. Гугъл не са сложили ограничаване какви устройства могат да употребяват програмката, само че ще ви би трябвало най-малко Android 5.0 или по-нова версия. Няма ограничавания за размера на фотосите, само че тествахме с най-разпространените 10x15 cm снимки. Разбира се, нужна ви е физическа снимка.

Стъпка две

Започваме сканирането. Когато пуснете приложението, PhotoScan дава доста положителни указания какво да вършиме - поставяте цялата хартиена фотография в кадър и снимате. След това приложението ще сложи четири бели кръга - зони, които би трябвало да покриете (сканирате отделно), с цел да се отстранен гореспоменатите артефакти от светкавицата.

 Как да сканираме хартиените фотоси с Гугъл PhotoScan в три стъпки
Не се тормозете, в случай че не изравните тъкмо белите кръгове в центъра - това няма изключително значение за качеството на финалния резултат. След като приключите със сканирането, PhotoScan разрешава да настроите и ъглите на цифровизираното изображение. Най-голямо значение за качеството на финалния артикул има осветлението, при което вършиме сканирането. PhotoScan разполага с дребна " магическа пръчка ", която можете да включвате и изключвате - тя компенсира резултата от светкавицата на камерата при сканирането.

Приложението наподобява резервира фотосите във закрепена разграничителна дарба - 3000х2000 пиксела (въпреки че снимахме с 20 мегапиксела).

Стъпка три

Постпроцесинг! Шегуваме се, в действителност стъпка три зависи единствено от вас - какво ще вършиме с цифровизираното копие. PhotoScan резервира фотосите на телефона ви, което разрешава автоматизирано да ги бекъпнете в услуги като Гугъл Photos, OneDrive или iCloud. Естествено, можете да ползвате всевъзможен спомагателен програмен продукт за обработка, в случай че желаете, само че това не е наложително.

 Как да сканираме хартиените фотоси с Гугъл PhotoScan в три стъпки
Това е всичко, бързо и елементарно можете да увековечите фамилните снимки и всички баби, дядовци, лели и вуйчовци в облака.
Източник: pcworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР