Скандирайки Застанете с Хонконг, хонкогнските активисти призоваха света да следва

...
Скандирайки Застанете с Хонконг, хонкогнските активисти призоваха света да следва
Коментари Харесай

Хонконгските активисти призовават света да последва САЩ и да ги защити от Китай

Скандирайки " Застанете с Хонконг ", хонкогнските деятели приканиха света да следва стъпките на Съединени американски щати , като одобряват закони, подкрепящи правата на индивида на полуавтономната китайска територия, оповестява АП.

Известният към този момент деятел Джошуа Уонг, който е измежду лобиращите за новите закони на Съединени американски щати , ги назова " удивително достижение ", тъй като правата на индивида побеждават над комерсиалните договаряния сред Съединени американски щати и Китай .

Вчера президентът Доналд Тръмп подписа двата законопроекта. Един от законите планува стопански наказания против най-големия финансов център на Азия и дипломатически дейности против Хонконг и китайските чиновници, приети за отговорни в нарушавания на правата на индивида. Другият не разрешава износа на някои неживотозастрашаващи муниции за полицията в Хонконг.

Уонг се надява законите да подбуден Англия и други западни страни да последват образеца . Той изяснява, че ще взе участие в парламентарно чуване в Италия посредством " Скайп " по-късно през днешния ден, за д а упорства за спомагателна световна поддръжка .

" Сега е моментът западният свят да застане с Хонконг ", добавя.

Десетки офис служащи и деятели скандират " Ето по какъв начин наподобява демокрацията " и други лозунги по време на пладнешки протест в центъра на града. Някои приканват Вашингтон да глоби ръководителя на градската администрация Кари Лам . Протестиращ държи афиш с надпис " Благодаря, господин Тръмп, глоба №1 Кари Лам . "

Китай реагира яростно на американските закони . Правителството на Хонг Конг също разгласи американското законодателство като " безразсъдно " вмешателство, като съобщи, че изпраща неверен сигнал до протестиращите и няма да помогне за облекчение на рецесията.
 Китай привика посланика на Съединени американски щати
Китай привика посланика на Съединени американски щати

Месят се във вътрешни работи, " подценяват обстоятелства и същинското положение на нещата "

Управляващият Хонконг за пет години до 2017 година, съобщи, че законодателството на Съединени американски щати е ориентирано към ограничение на растежа на Китай . Той съобщи, че Пекин даде обещание на Хонконг " висока степен на автономност ", а не цялостна автономност и предизвести, че града рискува да загуби даже тази независимост с непознатата интервенция .

" Светът вижда единствен събитията в Хонконг през обектива на тези, които желаят да унищожат родителя , като единственият вероятен излаз е да пожертват изцяло детето ", изяснява той.

Уили Лам, политически специалист от Китайския университет в Хонконг , съобщи, че поддръжката на Съединени американски щати ще окаже по-голям напън върху държавното управление на Хонконг и ще накара Пекин да се " замисли два пъти " за потреблението на по-сурови тактики , с цел да потуши вълненията. " Това е главен преломен миг в протестното придвижване ".

По-рано през днешния ден, към 100 души , в това число е кипи и специалисти по неутрализиране на експлозиви , обхождаха огромния Политехнически университет, с цел да разчистват запасите от рискови материали . Служителите претърсват и постройките. Полицията съобщи, че са премахнали над 600 бензинови бомби и други рискови предмети .

Полицейският чиновник Чоу Ят Мин съобщи, че целта на интервенцията е премахването на рискови предмети , които са опасност за публичната сигурност , и събирането на доказателства за " злонамерено " нанесени вреди на оборудванията в кампуса .
 Тръмп подписа закони за отбрана на човешките права и демокрацията в Хонконг
Тръмп подписа закони за отбрана на човешките права и демокрацията в Хонконг

Санкции против публични лица…
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР