Скандиранията срещу президента на Хановер 96 Мартин Кинд не са

...
Скандиранията срещу президента на Хановер 96 Мартин Кинд не са
Коментари Харесай

Ultras Raus!

Скандиранията против президента на Хановер 96 Мартин Кинд не са нещо ново. Дори в противен случай – те са неизменима част от репертоара на крайните почитатели на тима към този момент три години. Както и протестът им – когато Хановер изпадаше от Бундеслигата напролет на 2015-а, на някои мачове на втория отбор на клуба имаше по 5000 фенове, а трибуните на „ АВД Арена “ бяха полупразни.

Новото е, че на друга част от „ културните “ фенове им писна и започнаха да дават отговор. В петък до момента в който отборът на Андре Брайтенрайтер се оправяше в северно дерби с Хамбургер (2:0), а улстрасите недоволстваха с “Kind Raus ” (Махай се, Кинд), на стадиона много постоянно звучеше и “Ultras Raus ”. 

Протестите са поради това, че Кинд желае да трансформира Хановер в четвъртото изключение от Правилото 50+1 (това, което не разрешава на един човек да има повече от 49% % от акциите на даден клуб). Изключенията в този момент са Байер Леверкузен, Волфсбург и Хофенхайм (Лайпциг не е в тази категория, правилото там е заобиколено по друг начин).



Кинд (на снимката) може да го направи, тъй като към този момент 20 години устоя Хановер, а в разпоредбите на ГФС написа, че след толкоз години, спонсорът може да кандидатства за изключение от правилото. Бордът на шефовете към този момент гласоподава да продаде 51% от акциите на компанията майка на Кинд (решението бе взето с 3:2 гласа), в случай че той получи позволението на ГФС.

Според 73-годишния филантроп това е единственият метод клубът да притегли нови вложители и да се бори за повече триумфи. „ Ако има предложение, няма да продам тима на който и да е. Ако има предложение, то ще бъде гласувано от Общото заседание, а освен от Борда на шефовете “, дава обещание Кинд.

Феновете обаче настояват друго – че 117 молби за нови членове са отхвърлени, тъй като те са на хора, които не са съгласни с Кинд – т.е. това е неговият метод да си обезпечи болшинство. „ Няма по какъв начин да си сигурен в инвестицията си, в случай че нямаш надзор “, споделя Кинд.

С малко изключение обаче той е ръководещ шеф на сдружението в последните 10 години, тъй че и този негов аргумент е замъглен – даже и без да има 51 % от акциите, той управлява Хановер. Той докара някогашният канцлер Герхард Шьодер в клуба, до предходната година компанията Madsack, която издава двата най-важни всекидневника в Хановер, беше част от клуба, а в този момент вложител номер две е Дирк Росман – негов другар от детинство.

“Нямаме потребност от тях на стадиона. И не ги желая. Разбирам, че са част от традицията на футбола, само че сходно мислене е за тим от четвърта дивизия ”, сподели Кинд след прекратената контрола с Бърнли, когато 50-тина фена на Хановер замеряха със седалки англичаните.



Подобни дейности не оказват помощ на протестиращите. Дори в противен случай – вършат ги да наподобяват ултра-глупави. Макар че полицията смята, че има сериозна опасност за Кинд и му осигуря защита в дните към мачовете на отбора.

А и към този момент положителните резултати на Хановер накланят везните в интерес на Кинд. Бордът също ще го поддържа, а това вършат и треньорът Брайтенрайтер и спортният шеф Хорст Хелд. Но както сподели Брайтенрайтер – „ Ние не можем да сме посетител във всеки един мач. Това е непреодолимо “. Част от почитателите, които не поддържат митинга, се сплотиха в различен бранш, само че това може да докара и до ескалация на напрежението сред самите последователи на клуба.

„ Знам, че има протест на почитателите и ние вършим всичко допустимо той да не се усети. Но аз съм бил футболист и знам какъв брой е значимо да имаш поддръжка от феновете. Но също по този начин знам, че футболът се откъсва от хората, което ги нервира. Важното е да се откри верния баланс “, сподели Хелд.

Не че това е елементарно – при успеха с 1:0 над Майнц Мартин Харник вкара победния гол и се изправи против 2000 мълчащи и непразнуващи ултраси. „ Бях ужасяващ “, сподели по-късно Харник. Засега ужасът се крие зад положителните резултати, само че е елементарно да си представим какво ще се случи, в случай че северняците попаднат в отрицателна серия.

Място в историята:



Сандро Вагнер се разписа шест минути след началото на Хофенхайм – Херта. И вкара най-ранния гол в историята на Бундеслигата (засега). Това бе първият мач с начален час 14:30 в неделя – първата неделя, в която имаше три телевизионни мача.

Важните неща от кръга:

Бреел Емболо се върна в игра за Шалке 04 след 336 дни. 

Борусия Дортмунд продължава да е единственият тим без позволен гол – към този момент четири кръга. Така Петер Бос изравни върха на Петер Щьогер за треньор-дебютант в Бундеслигата с сходна серия. Бос завоюва с лекост дуела сред двамата в неделя (5:0), само че в центъра на вниманието бяха решенията на виодеоасистента, който оказа помощ за два гола във вратата на Кьолн.
``


Първо при 1:0 в добавеното време на първото полувреме съдията Патрик Итрих отсъди нарушаване в офанзива на Сократис против Хайнц освен това сега, в който Соктратис се възползва от изпуснатата от Хорн топка и ускори към вратата.

Видеоасистентът обаче отсъди, че нарушаване няма и голът бе приет. Втората интервенция бе в 60-та минута, когато Клюнтер спря с ръка удар в наказателното поле. Първочанално Итрих отсъди корнер, само че след това вярно промени решението на дузпа. Обамеянг осъществя от бялата точка, а минута по-късно добави и още един гол – по този начин той към този момент има голове против всички други тимове в Бундеслигата.

Байерн разнищи Майнц и сподели футбол, въодушевление и предпочитание както в най-хубавите си дни. Левандовски се усмихваше и подаваше на Робен и останалите си съотборници и всичко беше идеално. В Мюнхен се надяват да не е единствено поради началото на Октоберфест.



Кристиан Гентнер пострада извънредно против Волфсбург. Капитанът на Щутгарт скочи за висока топка и сигурно не си спомня нищо по-късно. Гентнер бе ударен с коляно от вратаря Кун Кастелс и се строполи оцапан с кръв. Резултатът – счупени очна орбита, челюст и нос, както и разтърсване. Той бе опериран незабавно и го чака много дълго възобновяване. Отстрани ще гледат и Макс Крузе (осем седмици), Ерик Дурм (пет седмици) и Нико Бунгерт (три седмици).

Аугсбург има към този момент седем точки - най-силно начало на сезон в историята за отбора. И голът на Каюби. Един от доста превъзходно изпълнени удари отвън наказателното поле този уикенд.



Л амин Сане може и да не вкара автогола във вратата на Вердер против Шалке, само че без да опита да почисти със задна ножица, той нямаше да ритне Милош Велькович, който на собствен ред прати топката в мрежата. А за премия сърбинът получи и контузия.

К евин Фоланд вкара два гола във вратата на Фрайбург и можеше даже да запише хеттрик, само че видеоасистентът не поволи. Той към този момент има седем попадения в осем мача против южняците. Това бе първа победа за Хайко Херлих отпред на Байер Леверкузен.

Втора Бундеслига:

Холщайн Кийл се изкачи на първото място след 3:0 във визитата си на Ауе. Новакът има 13 точки, колкото и Дармщадт и Фортуна. Дуисбург на Илия Груев катастрофира с 1:6 на собствен терен против Нюрнберг. Както написа в коментара за мача в „ Кикер “ – " зебрите " преобладаваха, Ишак вкарваше.

Дербито сред Зандхаузен и Кайзерслаутерн докара до куриозна дузпа – след конфликт в наказателното поле и сигнал Тим Кистер от домакините хвана топката с ръце. Съдията Рене Роде отсъди дузпа, като изясни, че сигналът преди този момент е пристигнал от трибуните. След дълга полемика и митинги, траяли три минути, наказателният удар бе анулиран. Три минути по-късно пристигна и победният гол за Зандхаузен.

Цитатите:

„ Ако желаеме да печелим трофеи, имаме потребност от Рибери. Прекрасно беше да чествам с него “ – Ариен Робен за това за какво отиде при Франк Рибери след гола си.



„ Имаше времена, в които Робен и Рибери имаха доста по-малко благосклонности един към различен “ – Томас Мюлер по същия мотив.

„ Много съм благополучен. Но не поради резултата, а поради оризовия пудинг, който ни бяха оставили в съблекалнята. Благодаря на Хофенхайм – беше извънредно вкусно “ – треньорът на Херта Пал Дардай след 1:1 в Хофе.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР