Скандинавците обикновено оглавяват класациите за най-щастливи държави, за най-добри условия

...
Скандинавците обикновено оглавяват класациите за най-щастливи държави, за най-добри условия
Коментари Харесай

Община в Дания с амбициозна програма за намаляване на вредните емисии

Скандинавците нормално оглавяват класациите за най-щастливи страни, за най-хубави условия на живот, за най-загрижени за природата. Поредното доказателство за това е общината в Сьондерборг, което си е сложила амбициозна стратегия за понижаване на въглеродния диоксид.


Чиста, зелена, щадяща природата - всички избрания са в действие за Сьондерборг. Ръководството на общината е поканено на климатичен конгрес в Копенхаген.

Сьондерборг е изключително известна, тъй като нейният проект за понижаване на нездравословните излъчвания е повече от упорит. И в него взе участие освен общината като институция, само че локалният бизнес.
Ларс Г. Андерсен, шеф на магазин: Това е новият ни ледник за млечни артикули, който е с доста висок енергиен клас, по-зелен.
В крайник с новите зелени трендове нямат нищо срещу да бъдат и локалните поданици и клиенти на магазина.
Роланд Малер, клиент: Мисля, че това е добре - към този момент се случва на всички места.Лис Калер, клиент: Имам чанта от плат за покупките си, с цел да не нося у дома найлонови торбички.
През 2007 година въглеродните излъчвания на общината са били 700 000 тона. През 2020 година те би трябвало да са понижени с 50%, а през 2029 година да бъдат 0.
Ерик Лаурицен, кмет на община Сьондерборг: Мисля, че ще успеем. Имаме доста огромен напредък в производството на зелена сила, в този момент към този момент има и биогаз, слънчеви паркове.
Местните природозащитни организации подтикват по всевъзможен метод грижата за околната среда.
Петер Ратийе, шеф на " Проект 0 ": От количество въглероден диоксид в региона, общината е виновна единствено за 3% от него. За това е ясно, че би трябвало да мислим оттатък общината - да стигнем до магазините, хората, компаниите.
Като един от методите е магазините и заведенията да получават специфична категория - в тази ситуация етикети. Най-престижният, надлежно най-щадящ природата, е зеленият.
Ларс Г. Андерсен, шеф на магазин: Сега имаме бял етикет, това значи, че спестяваме сред 10 и 20 % нездравословни излъчвания. Целта ни обаче е зелен!
Примерът на Сьондерборг е инфекциозен и общината решително върви към все по-зеленото си бъдеще.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР