Скандинавският производител на първокласни автомобилни гуми Nokian Tyres представя нова

...
Скандинавският производител на първокласни автомобилни гуми Nokian Tyres представя нова
Коментари Харесай

Новата гума Nokian Snowproof P предоставя спокойно пътуване по зимните пътища

Скандинавският производител на първокласни автомобилни гуми Nokian Tyres показва нова ултра високопроизводителна гума (Ultra-High Performance, UHP) за зимата в Централна и Източна Европа. Разработена да обезпечава успокоение на водачите на леки коли, новата Nokian Snowproof P е спортна и съвременна композиция, която дава високоефективна работа и надеждно зимно сцепление – тъкмо каквото ви е нужно при бързи смени на платното или шофиране върху кишави странични пътища. Новата идея Alpine Performance на Nokian Tyres подсигурява първокласна сигурност за всекидневно шофиране с усъвършенствано сцепление, по-къси спирачни разстояние и сигурност при ъглите.
Според потребителско изследване на Nokian Tyres, съвсем 60% от водачите в Централна Европа смятат профилираните зимни гуми за най-важния детайл на автомобила, който способства за безвредното напредване през зимните месеци. Почти 70% от интервюираните смятат, че сцеплението на гумата и ръководството в зимни условия са най-важните характерности, до момента в който сигурността в рискови обстановки, като заснежени пътища и сцеплението на гумата на киша, се подреждат в топ три. За водачите на мощни, високопроизводителни коли, сцеплението на суха настилка, прецизното ръководство при висока скорост и комфортът при шофиране, са от изключително значение.*
„ Безопасността и уравновесените свойства при шофиране са постоянно съществени правила на нашата философия за създаване на артикули. Мисията ни е да създадем пътуването ви безвредно и предсказуемо, през всеки ден от зимата. Когато разработвахме нашия нов ултра високопроизводителен зимен артикул, обърнахме особено внимание върху подобрението на сцеплението върху заснежени и мокри пътища. “, споделя Марко Рантонен , управител разработки в Nokian Tyres.
Представянето на нова ултра високопроизводителна гума е естествено продължение на разширението на серията зимни гуми на Nokian Tyres за пазарите на Централна и Източна Европа. Nokian Snowproof P се предлага в скоростните показатели H (210 км/ч), V (240 км/ч) и W (270 км/ч), а цялостният набор размери е от 17 до 21 инча. Новите Nokian Snowproof P ще бъдат налични за потребителите през есента на 2020. Разнообразната гама от зимни модели на Nokian Tyres за леки коли и SUV коли включва и Nokian Snowproof, Nokian WR D4 и Nokian WR SUV 4. Обширната гама за съвременни коли обгръща съвсем 200 размера.
Nokian Snowproof P е създадена от Nokian Tyres, най-северният производител на гуми в света и откривател на зимната гума. Компанията има стотици патенти за зимна сигурност и е измежду международните водачи в сигурността и устойчивото развиване.
Alpine Performance – Прецизно чувство при шофиране и усъвършенствано зимно сцепление
Неочакваните промени на времето през зимата в последно време са нормални из цяла Европа. Крайностите става все по-типични; като се стартира от мека, съвсем отсъстваща зима до внезапни снеговалежи и снежен дъжд. Условията на пътя могат да станат подли за една нощ когато водата и кишата замръзнат, правейки автомагистралите хлъзгави и рискови.
Въпреки че времето може да бъде непредвидимо, вашите гуми не могат да си разрешат това. Новата идея Alpine Performance употребена в Nokian Snowproof P обезпечава изключителна композиция от надеждно сцепление през зимата, като в същото време предлага предвидимо и уравновесено чувство при шофиране. Концепцията се състои от усъвършенствана шарка на протектора комбинирана със особено създаден компактен нарез и нова каучукова примес Alpine Performance.

Най-голямата смяна, спрямо предходния модел Nokian WR A4, може да бъде открита в шарката на протектора. Преминаването от асиметрична към ориентирана и симетрична шарка на протектора обезпечава предвидимо и следено държание във всевъзможни условия и усъвършенства цялостната сигурност на гумата.
Новата шарка на протектора, с приспособени странични и надлъжни канали, разрешава на гумата да усили оптимално контактната зона сред нея и пътя, подобрявайки сцеплението и по този начин нужната точност при завиване. Оптимизираната зона на контакт обезпечава отмерено изхабяване, до момента в който новата матрица за поддържане на блока на протектора обезпечава разумно и предсказуемо ръководство. Гумата дава устойчиво чувство на пътя и бързо завиване, както при висока скорост, по този начин и при тежки зимни условия.
„ Смяната на платната върху кишава автомагистрала или навлизането в претрупан трафик от заледено кръстовище може да се окаже предизвикателство. В сходство с нашата философия за създаване на артикули, новата гума Nokian Snowproof P обезпечава оптималната сигурност във всевъзможни условия на шофиране и остава следена и надеждна в рамките на вероятното сцепление. Нашата нова идея Alpine Performance е особено създадена да предлага уравновесено чувство при шофиране на сухи автомагистрали, кишави градски улици и заснежени планински пътища. Тя дава по този начин нужните сцепление и надзор при по-спортно шофиране, както и по време на разнообразните и постоянно променливи зимни условия. “, изяснява Рантонен.
Безопасност в кишата
Nokian Snowproof P покрива всички вариации на зимни условия, осигурявайки надеждно показване на мокри, кишави и заснежени пътища. Една от огромните компликации за справяне пътя е кишата, изключително когато се появи сред платната на натоварена автомагистрала. Проектиран да предотвратява рисковия аквапланинг върху киша, новият протектор е снабден с компактен нарез и свързани канали, които дейно отстраняват водата и кишата сред гумата и пътя. Полираните канали също форсират премахването на водата, предоставяйки спомагателна сигурност и подпомагайки водачите при шофиране на дъжд, като в същото време придават на гумата хубав и моден тип.
За в допълнение усъвършенстване на свойствата на мокро на гумата, новата каучукова примес Alpine Performance е проектирана да устоя на необятен температурен диапазон. Въпреки че Nokian Snowproof P е в стихията си във взискателни и студени зимни дни, моделът се показва чудесно и в по-меко време. Новата каучукова примес усилва сцеплението на мокра повърхнина без да лишава от другите зимни свойства на гумата. Благодарение на лекоподвижния темперамент на протектора, и на най-модерната каучукова примес, спортната Nokian Snowproof P има ниско противодействие при търкаляне, както и отлични характерности за изхабяване при разнородни условия.
Многостранните „ Снежни нокти “ сред блоковете на протектора, в раменната част на гумата, дават уравновесено сцепление на лед и сняг, изключително при прекъсване и ускоряване. „ Усилвателите “ на спирачките и ускорението върху блоковете на протектора способстват за усъвършенстване на надлъжното сцепление.

Разнообразно тестване за рискова сигурност
Подобрените свойства за сцепление на сняг и киша на Nokian Snowproof са резултат на повече от четири години създаване. Проучванията демонстрират, че кишата е един от най-опасните и плашещи детайли при шофиране през зимата. Комбинацията сред топящия се сняг, водната възглавница и пътната настилка, както и евентуалния лед, са рискови даже и за опитни водачи. Уникалният способ за тестване на аквапланинг върху киша, разполагаем в тестовата писта в гр. Нокия, Финландия, разрешава дълготрайно създаване на характерностите за киша.
Шарките на протектора, структурите и каучуковите смеси, съставляват най-съвременна финландска експертиза, за която са били нужни хиляди часове компютърно моделиране, лабораторни съпоставения и действително тестване в най-различни условия. Разработването включва проби в арктическите условия на Лапландия, в „ Белия пъкъл “ - тестовият център на Nokian Tyres в Ивало, Финландия. В допълнение към царството на леда и снега, характерностите на мокра и суха настилка на новия артикул, са били деликатно настроени и в няколко европейски тестови писти в Германия, Австрия и Испания.
Nokian Tyres също имаше удоволствието да продължи да работи с Мика Хакинен, международния първенец от Формула 1.

 „ Неговата експертиза за гуми беше първо приложена в модела за леки коли Nokian Powerproof, след това продължи съдействието си с нашите лични тестови екипи за Nokian Powerproof SUV, а в този момент той оказа помощ за създаването и на новата ни гума Nokian Snowproof P. “, изяснява Марко Рантонен.
Хакинен смята, че Nokian Snowproof P е отлична композиция от първокласно показване и прелестно чувство при шофиране. Преди всичко, той прави оценка сигурността и лекотата при всекидневно шофиране.
 „ Гумата работи надеждно при високи и ниски скорости на хлъзгави пътища. Можете да се насладите на точно и елементарно ръководство даже и в по-екстремни условия. Без значение какво ще ви предложи зимата Nokian Snowproof P ви дава страхотна убеденост при шофиране, което от своя страна обезпечава несъмнено и безпроблемно шофиране. “, споделя Хакинен.
Nokian Snowproof P – умерено пътешестване по зимните пътища
Устойчиво показване с първокласно зимно сцепление Надеждно и точно ръководство при висока скорост Ниско противодействие при търкаляне, което икономисва гориво и опазва околната среда Основни нововъведения:
Концепцията Alpine Performance. Отлично зимно сцепление и надеждно ръководство. Оптимизираната шарка на протектора разрешава на гумата на обезпечи оптимално огромна зона на контакт сред гумата и пътя, подобрявайки сцеплението през зимата, разумното ръководство и прецизността при завиване. Специално създадения нарез обезпечава чудесно странично и надлъжно сцепление, осигурявайки безвредно и следено шофиране. Каучуковата примес Alpine Performance се оправя със студените зимни условия, като в същото време обезпечава чудесно показване и в по-меко време в необятен температурен диапазон. Новата примес на протектора усилва сцеплението на мокро, без да лишава от другите зимни свойства на гумата. Ниското противодействие при търкаляне обезпечава леко напредване до момента в който икономисва гориво и опазва околната среда.
„ Снежните нокти “: уравновесено сцепление на лед и сняг. Снежните нокти дейно се захващат когато шофирате по мек сняг, предоставяйки първокласно сцепление когато спирате и когато ускорявате.
„ Усилватели “ на спирачките и ускорението: особено създадени, с цел да подобрят сцеплението на сняг. Острата, сходна на зъбци на трион шарка на усилвателите усъвършенства надлъжното сцепление, което е нужно при прекъсване и ускоряване.
Индивидуални канали за резистентност на аквапланинг и аквапланинг върху киша. Индивидуалните канали форсират извеждането на киша и вода, като дейно съхраняват водата и отвеждайки я бързо надалеч от гумата и пътната настилка. Полираните канали също форсират извеждането на водата, осигурявайки спомагателна сигурност и подкрепят водачите при шофиране на дъжд.
Матрицата за поддържане на блока протектора обезпечава устойчиво и разумно ръководство. Гумата остава постоянна и лесна за управление както при висока скорост, по този начин и при тежки зимни условия.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР