Скандинавският производител на гуми Nokian Tyres представи новата си гама

...
Скандинавският производител на гуми Nokian Tyres представи новата си гама
Коментари Харесай

Нови всесезонни гуми, предназначени за Централна и Източна Европа

Скандинавският производител на гуми Nokian Tyres показа новата си гама всесезонни гуми за леки коли, спортни коли и кросоувър модели. Новата Nokian Seasonproof е предопределена за водачи, които се нуждаят от надеждност и първокласна сигурност, както върху заснежени и кишави зимни пътища, по този начин и при шофиране през лятото.

Растящата нужа от спомагателна сигурност по време на непредвидена дъждовна или снежна конюнктура, даже и отвън сезона, е една от главните аргументи, заради която увеличаващ се брой европейски коли биват оборудвани с гуми, които могат да се оправят с всички атмосферни условия. Според скорошно изследване на Nokian Tyres за всесезонния сегмент, европейските водачи, изключително ценят сигурността във всички условия, през цялата година.
 Нови всесезонни гуми, предопределени за Централна и Източна Европа

Сцеплението и ръководството, дружно с високата устойчивост на изхабяване и щета, също също се подреждат измежду най-предпочитаните свойства. В допълнение към характерностите на гумата, удобството, което обезпечава шофирането със единствено един комплект гуми, също се оказало изключително значимо.

Новата продуктова гама Nokian Seasonproof дава сигурност и целогодишно улеснение и е предопределена главно за водачите от Централна и Източна Европа. Всички размери идват със признака на снежинката (3PMSF), който демонстрира, че гумата е публично утвърдена за приложимост през зимата.
 Нови всесезонни гуми, предопределени за Централна и Източна Европа

Продуктовта гама дава размери за съвременни леки коли и SUV модели, със селекция от 64 продукта, вариращи от 14 до 19 цола, със скоростен показател от T (190 км/ч), H (210 км/ч), V (240 км/ч) и W (270 км/ч). Единадесет подбрани размера ще бъдат налични през есента на 2020 година, а останалата част от гамата ще бъде доставена до пазарите при започване на 2021 година

Концепцията Season Sense комбинира голям брой новаторски механически характерности в шарката, дизайна на проектора и каучуковата примес. Мултифункционалната всесезонна мрежа от ламели и осъвременената ориентирана шарка на протектора с корав дизайн на блока, са създадени, с цел да обезпечат съвършено всесезонно показване и да подсигуряват отлична сигурност както на сняг, по този начин и на суха настилка.
 Нови всесезонни гуми, предопределени за Централна и Източна Европа

Максималното сцепление на мокро и изсъхнало се реализира посредством новите канали, които водят водата и кишата на открито, а новата каучукова примес с високо наличие на силициев диоксид се грижи за отличната устойчивост, сцеплението на мокро и ниското противодействие при търкаляне.

Nokian Seasonproof предлага изключителна непоклатимост и сцепление на сухи пътища, даже при висока скорост. Поддържането от многостепенния блок усъвършенства високоскоростната работа. За водачите това значи превъзходна непоклатимост и бърз отговор на автомобила при внезапни маневри.
 Нови всесезонни гуми, предопределени за Централна и Източна Европа

Новият протектор предлага и усъвършенствано лятно показване. Подобренията могат да бъдат усетени при прекъсване на мокра и суха настилка, защото централната зона, със специфични блокове на протекторите и ламели, са особено проектирани, с цел да спомагат за оптимално положително показване при променливи условия.

Мрежата от ламели предопределени за мокра и суха настилка дава по-кратък спирачен път и безопсност, посредством модернизиран надзор на теглителната мощ. Устойчивостта на изхабяване при новата Nokian Seasonproof е повече от 25% по-високa в сравнение с при предходния модел. Това е сериозен скок в посока на устойчивост, който на процедура се равнява на един спомагателен сезон за шофиране със същите гуми.
 Нови всесезонни гуми, предопределени за Централна и Източна Европа

Що се отнася до представянето на сняг, то финландците декларират, че то е крепко и устойчиво. Снежните нокти дейно се захващат за повърхността когато шофирате на сняг, предоставяйки висококачествено сцепление при прекъсване и ускоряване. За задачата в деяние влизат така наречен усилватели на сцеплението на сняг (Snow Grip Boosters), които усъвършенстват страничното и надлъжното сцепление, нужни при прекъсване и ускоряване.

И най-после, само че не на последно място, новата всесезонна гума на Nokian впечатлява с технологията Aramid Sidewall. Изключително здравите арамидни нишки укрепват страницата на гумата, с цел да преоставят повече устойчивост и отбрана при взискателни обстановки на шофиране. Влакната вършат гумата по-издръжлива на удари и прорези, които другояче елементарно биха я увредили.
 Нови всесезонни гуми, предопределени за Централна и Източна Европа

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР