Скандинавските страни са известни със своето внимателно отношение към природата

...
Скандинавските страни са известни със своето внимателно отношение към природата
Коментари Харесай

АББ и Волво ще електрифицират улиците на Гьотеборг

Скандинавските страни са известни със своето деликатно отношение към природата и средата, в която живеят. И се стараят да я пазят по всевъзможен метод, с цел да има бъдеще и за тези след тях.

В тази връзка 157 нови електрически рейса на "Волво " ще влязат в придвижване по улиците на Гьотеборг, Мьолндал и Партиле през тази година. Автобусите ще бъдат захранвани от решения за зарядна инфраструктура, предоставени от водещия снабдител на пазара - АББ, оповестиха от компанията. А това е значима стъпка от реализирането на стабилно решение в публичния превоз за 180-те милиона пътувания с рейс годишно в района.

В сходство с визията на държавното управление, че Швеция би трябвало да е климатично неутрална до 2050 година, компанията за публичен превоз Västtrafik чака да е електрифицирала целия градски трафик във Västra Götaland до 2030 година.

Volvo и АББ, дружно, ще подкрепят реализирането на тази цел с доставката на тези 157 електрически рейса и поддържащата зарядна инфраструктура за тях на автобусния оператор Transdev.

Очаква се през декември тази година новите захранвани с електричество линии ще бъдат обслужвани от общо 220 електрически рейса, които ще транспортират жителите и посетителите на Гьотеборг до края на годината.

Автобуси те Volvo са водач в електромобилността и решенията за резистентен публичен превоз. "Заедно с АББ и нашите сътрудници ние създадохме общо холистично транспортно решение, което ще направи публичния превоз в Гьотеборг по-безшумен и без нездравословни излъчвания ", споделя Хокан Агневал, президент на Автобуси Volvo. Продуктовото решение демонстрира, че електрическите рейсове са освен нещо от бъдещето, само че още от през днешния ден дават на градовете публичен превоз, който е резистентен и финансово изпълним.

Затова 19 нови високомощни електрически зарядни станции ще бъдат конфигурирани през втората половина на тази година преди новите рейсове да влязат в употреба, като още две станции се възнамеряват за в бъдеще.

Автобусите в Гьотеборг, Мьолндал и Партиле ще бъдат зареждани от 450kW високомощни зарядни станции Panto Down от АББ.

Автобусите ще се презареждат единствено за три до шест минути на зарядните станции по всички направления. Високомощните зарядни станции, които съставляват част от новаторското портфолио от цифрови решения и услуги на АББ във всички бизнес сфери - ABB Ability™, доставят онлайн съгласуваност, която разрешава на операторите на мрежи да правят отдалечено наблюдаване и настройване на зарядните точки, като също така и понижават времето отвън употреба и покачват успеваемостта.

Устойчивата промяна на автобусния трафик в Гьотеборг е един образец за това по какъв начин АББ преследва своята "Мисия към нула ", като създава нововъведения, които ще допринесат за едно бъдеще с нулеви нездравословни излъчвания. "Ние разполагаме с продуктите и решенията да доставяме електричество от генерирането му до точката на ползване по безвреден, образован и резистентен метод ", споделя Франк Мулон, началник на световното направление на АББ за инфраструктурни решения за електрическата подвижност.

С места за 150 пасажери и 88-процентно понижение на въглеродния диоксид при прехода към електричество, новите рейсове съчетават висок пътнически потенциал с невисок отпечатък върху околната среда.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР